• Головна
  • На Львівщині пацієнтів з COVID-19 прийматимуть ще дві лікарні: деталі
16:02, 11 грудня 2020 р.
Надійне джерело

На Львівщині пацієнтів з COVID-19 прийматимуть ще дві лікарні: деталі

11 грудня директор Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис під час брифінгу заявив, що ще дві лікарні на Львівщині внесли до переліку ковідних медичних закладів. 

Як повідомив Орест Чемерис, незабаром пацієнтів з коронавірусною інфекцією прийматимуть у Львівській клінічній лікарні на залізничному транспорті та Старосамбірській центральній районній лікарні. Станом на зараз ці медичні установи укладають контракт з Національною службою здоров'я України. 

Поки невідомо точної дати, коли у вище наведених лікарнях почнуть приймати перших хворих на коронавірус. Директор Департаменту охорони здоров’я наголосив, що після укладання угоди з НСЗУ медичні заклади отримають додаткове фінансування. На виділені кошти вони повинні закупити відповідне обладнання й медикаменти та виплатити 300% зарплати медикам, що лікуватимуть хворих на коронавірус пацієнтів. 

За попередніми даними, у Львівській клінічній лікарні на залізничному транспорті планують розгорнути 100 ліжкомість, 50 з яких будуть забезпечені кисневими апаратами. Натомість у  Старосамбірській центральній районній лікарні буде 70 ліжок для хворих на COVID-19 (60 з них забезпечені кисневими апаратами). 

Нагадаємо, що станом на ранок п'ятниці, 11 грудня, у Львівській області зафіксували 663 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Із них 377 - у мешканців Львова. Минулої доби лабораторні центри здійснили 1591 ПЛР-тест, залишку проб у холодильнику немає.

Читайте також: Новорічний кошик 2021: скільки львів’янам коштуватиме святковий стіл, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лікарні для хворих на COVID-19 #ковідні лікарні на Львівщині #новини Львів #новини ЛЬвова #Орес Чемерис
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали, що стосуються поширення коронавірусу у Львові, Україні та світі, останні новини від державної влади та міста, корисна інформація для українців, поради від лікарів, актуальна інформація про роботу закладів громадського харчування, торгових центрів тощо.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...