• Головна
  • Очільник "Львівелектротрансу" пояснив, чому у місті простоюють трамваї та тролейбуси
19:04, 8 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Очільник "Львівелектротрансу" пояснив, чому у місті простоюють трамваї та тролейбуси

Директор ЛКП "Львівелектротранс" Андрій Свищо розповів про те, чому у Львові простоює електротранспорт та як вирішити це питання.

Як передає 032.ua, із його слів, за останній рік у Львові покращили техобслуговування транспорту та зменшили у кілька разів кількість поломок на лінії. Але електротранспорт не може дотримуватися графіків руху через неправильно припарковані автомобілі, ДТП та затори у місті. Щоб вирішити цю проблему, у комунальному підприємстві наголошують на потребі облаштування окремих смуг для громадського транспорту і обов’язковому встановленні делініаторів на дорогах.

Андрій Свищо, Фото з сайту ЛМР

Андрій Свищо, Фото з сайту ЛМР

Андрій Свищо зауважив, що лише на вулиці Івана Франка у Львові майже щодня з 17:30 до 19:30 трапляються серйозні затори з масовими порушеннями правил дорожнього руху водіями. Через те, що керманичі авто самовільно рухаються смугою громадського транспорту, виникають затримки в русі трамваїв, тривалістю загалом до 20 хвилин.

Встановлення делініаторів на вулиці Свєнціцького у Львові вирішило проблему зі заторами у цьому місці. На цій ділянці покращився рівень дотримання графіку руху на 15%. "Прогнозуємо, що облаштування смуги громадського транспорту на вул. Івана Франка, дозволить покращити показники ще на 15%", - додав очільник підприємства.

Трамвай у Львові, Фото з сайту ЛМР

Трамвай у Львові, Фото з сайту ЛМР

У "Львівелектротрансі" наголошують, що пора містянам переходити на екологічний та безпечний громадський транспорт, який є також швидшим та дешевшим за інші. Але для нього потрібно створити належні умови роботи. У Львові також придбали 50 нових тролейбусів, які виїхали на маршрути, збираються придбати 10 нових трамваїв, 100 тролейбусів з автономним ходом і 250 електробусів. Наявні вагони КТ4СУ модернізують.

Нагадаємо, від 17 листопада запрацювала "Гаряча лінія" для пасажирів електротранспорту, які можуть висловлювати свої запитання чи пропозиції для покращення роботи за безкоштовним номером 0−800−300−055.

Читайте також: Ремонт вулиці Б. Хмельницького у Львові: як заасфальтували частину Механічна - Олійна, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #Львівелектротранс #Свищо #трамвай #тролейбус
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...