• Головна
  • Із грудня 2020 року в Україні підвищили суми аліментів
14:37, 3 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Із грудня 2020 року в Україні підвищили суми аліментів

Із 1 грудня цього року зріс прожитковий мінімум, який тепер становить 2270 гривень, відповідно, збільшили і розмір аліментів, який становить 50% від прожиткового мінімуму.

Як повідомили у пресслужбі Мін'юсту, для дітей віком до 6 років гарантований мінімальний розмір аліментів становить 960,50 гривень (плюс 31 грн). Для дітей віком від 6 до 18 років мінімальні виплати складають 1197,50 гривень (плюс 38,50 грн).

Якщо платник аліментів має достатній заробіток, то за рішенням суду встановлюється мінімальний рекомендований розмір аліментів на одну дитину в розмірі 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Отож, для дітей віком до 6 років ця сума становитиме - 1921 грн (плюс 62 грн), для дітей віком від 6 до 18 років - 2395 грн (плюс 77 грн).

Як і раніше, максимальний розмір аліментів становить 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку. Стягувачам варто знати, що процес зміни грошових надходжень відбувається автоматично, без звернень до органів державної виконавчої служби.

За словами в.о. начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) Богдана Антощука, застосування штрафних санкцій є одним із дієвих механізмів впливу на боржника з аліментів. Додаткові штрафи запроваджуються в разі виникнення заборгованості з аліментів більше 1 року.

"Якщо у платника аліментів виникає заборгованість в сукупному розмірі більша, ніж сума відповідних платежів за 1 рік, то на таку особу накладатиметься штраф в розмірі 20% від заборгованої суми. Якщо ж заборгована сума перевищуватиме в сукупному розмірі суму відповідних платежів за 2 роки, то в такому випадку штраф збільшуватиметься і відповідно становитиме вже 30% відповідно. У випадку заборгованості на суму платежів за 3 роки штраф зросте до 50% від суми боргу", - додав Богдан Антощук.

Кошти, отриманні від штрафних санкцій, перераховуються на користь стягувачів у повному обсязі та є компенсацією для дітей за несвоєчасну сплату аліментів. Станом на кінець листопада 2020 року держвиконавці Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції стягнули 367,39 мільйонів гривень заборгованості по аліментах.

Читайте також: У Львові вимагають створити притулок для людей, що постраждали від домашнього насильства, - ВІДЕО, ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #новини Львівщини #львівські новини #діти #аліменти #Мін'юст
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,10
EUR
42,92
43,10
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...