• Головна
  • Що приготувати на Новий рік 2021: добірка цікавих рецептів
16:26, 20 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Що приготувати на Новий рік 2021: добірка цікавих рецептів

Новий рік є одним із найпопулярніших свят. Українці традиційно до нього готуються. Особливу увагу приділяють і святковому меню. Кореспондентка 032.ua зібрала низку цікавих рецептів та пропонує ознайомитися, що можна приготувати. 

Закуски до столу на Новий рік 

  • Канапе з бринзою й огірком. Інгредієнти: тости, 1, 5 ст. л бринзи, 0,5 зубчика часнику, половина огірка та майонез за смаком. Спосіб приготування: для початку потрібно нарізати тост невеликими квадратиками та огірок - кільцями. Змішати бринзу, майонез, подрібнений часник. Суміш, що вийшла, викласти на канапе та зверху покласти огірок. 
  • Рулети із лаваша зі сьомгою. Інгредієнти: 2 шт. лаваша, 200 - 300 г сьомги та відповідну кількість плавленого сиру, зелень - за смаком. Спосіб приготування: потрібно нарізати дрібно зелень та сьомгу тонкими пластинами. На лаваш намазати плавлений сир, викласти сьомгу та посипати зеленню. Зверніть лаваш у рулет і залиште у морозильній камері на 15 хвилин. Після цього можна дістати та нарізати на шматочки. 
  • Сирні кульки з авокадо. Інгредієнти: 1 шт. авокадо, 200 г плавленого сиру, пучок кропу, 10 шт. листів салату, лимонна цедра за смаком. Спосіб приготування: авокадо потрібно розрізати навпіл, витягнути кісточку, очистити від шкірки. М’якоть варто розімняти виделкою, подрібнити кріп. Плавлений сир також розімняти виделкою і додати до авокадо. Далі додати кріп і лимонну цедру, посолити за смаком. Перемішати та зліпити із отриманої маси кульки. На листя салату викласти по одній кульці. 
Холодні закуски до новорічного столу, smachno.ua

Холодні закуски до новорічного столу, smachno.ua

Салати до столу на Новий рік 

  • Класичний рецепт олів’є. Інгредієнти: 4 шт. вареної картоплі, 1 шт. моркви, 4 шт. круто зварених яєць, 300 г. лікарської ковбаси, 4 шт. маринованих огірків, 200 г консервованого зеленого горошку, до 300 г майонезу, за смаком кріп, петрушка, сіль за смаком, мелений чорний перець. Спосіб приготування: для початку потрібно відварити моркву, картоплю, яйця. Нарізати дрібними кубиками яйця, картопля, ковбасу, моркву та огірки. Додати горошок та зелень до решти інгредієнтів. Заправляємо салат майонезом, посолити і перчити за смаком.
  • Салат з ананасами, куркою і грибами. Інгредієнти: 1 шт. курячого філе, 150 г консервованих ананасів, 150 г печериць, 1 шт ріпчастої цибулі. Сіль, перець та майонез за смаком. Спосіб приготування: потрібно відварити куряче філе та нарізаємо його невеликими кубиками. Гриби та цибулю нарізаємо й обсмажуємо на рослинній олії до готовності. Готові гриби охолоджуємо та змішуємо з курячим філе і шматочками ананасів. Салат заправляємо майонезом і викладаємо в салатник. Прикрашаємо салат кільцями ананаса та половинками обсмажених грибів.
  • Салат із сухариками та сиром. Інгредієнти: 3 шт. помідори, 60 г курячої варено-копченої грудки, 50 г твердого сиру, 2 зубчика часник, 3 ст. л. майонезу, 2 скибки батону. За смаком оливки, сіль та перець. Спосіб приготування: нарізати помідори, варено-копчену грудку. Твердий сир варто натерти та додати до решти продуктів. Посолити та поперчити за смаком. Додати часник (пропущений через прес), майонез. Це все перемішати. Батон нарізати кубиками та обсмажити на сухій пательні до рум’яного стану та хрусткості. Салат викласти у салатник, зверху покласти обсмажені сухарики та оливки.
Салат, kyhmister.com

Салат, kyhmister.com

Страви з м'ясом до столу на Новий рік

  • Запечена свинина в духовці. Інгредієнти: 800 г свинини; 2 зубчики часнику; гірчиця у зернах; перець мелений; 2 шт лаврового листа; сіль за смаком. Спосіб приготування: м'ясо натерти сіллю і перцем з усіх боків, лаврові листки порізати на кілька частин, покласти м'ясо на харчову плівку та викласти на нього подрібнені лаврові листи, загорнути щільно у плівку і залишити к холодильнику на 2 - 3 години. Часник нарізати, а за допомогою ножа зробити в м'ясі отвори і вставити в кожну скибочку часнику. Свинину загорнути, залишити зверху невеликий отвір та поставте запікати в розігріту до 200 градусів духовку на 35 - 45 хвилин.
  • Запечені курячі крильця. Інгредієнти: 1 кг крилець курячих; 1/2 склянки сметани і томатної пасти; перець та сіль за смаком. Спосіб приготування: потрібно промити крильця, натерти перцем та сіллю, полити сумішшю зі сметаною та томатною пасти, перемішати і на 30 хвилин залиште. Викласти крильця на застелене фольгою деко, запікайте 30-40 хв в розігрітій до 180 °С духовці.
  • Шашлик. Інгредієнти: 2,5 кг м'яса (телятина, свинина), 0,5 гранатового соку, 1 шт. лимону, 0,5 склянки сухого вина, 6 - 7 шт. цибулі,  сіль, перець за смаком. Спосіб приготування: потрібно шматочками нарізати м’ясо, очистити цибулю і нарізати кільцями. Змішати цибулю із м’ясом, все посолити, поперчити і перемішати. Вино, сік лимона, гранатовий сік змішати і додати до м'яса. Залишити м’ясо на добу в прохолодному місці. Насадити м’ясо на шампури, розкласти їх, коли вугілля у мангалі вже буде без полум’я. Готувати близько 15 хвилин. Періодично потрібно перевертати шампури і поливати маринадом.
Шашлик, smachno.ua

Шашлик, smachno.ua

Страви з рибою до столу на Новий рік 

  • Запечена скумбрія у фользі. Інгредієнти: 2 шт. скумбрії, 2 ст.л. вершкового масла, 0,5  ст.л. лимону,  2 ст. л. вершкового масла, сіль та перець за смаком. Спосіб приготування: варто розморозити рибу, промити та просушити. Посолити її та обсипати спеціями як зовні, так і всередині. Залишити скумбрію на 30 хвилин. Розігріти духову піч до 180 градусів. Взяти два великі шматки фольги (по одному для кожної риби). Далі змастити поверхню фольги маслом, щоб шкірка риби не ​​прилипла до неї під час запікання. Лимон нарізати кружечками, викласти на змащене маслом місце. Зверху викласти скумбрію. Змастити вершковим маслом верх, боки і внутрішню частину кожної риби. Щільно загорнути її і викласти на деко. Відправити у духову піч до готовності. 
  • Запечений лосось на мангалі. Інгредієнти: 300 г. стейку лосося, за смаком соєвий соус, спеції для риби, соняшникова олія. Спосіб приготування: потрібно збризнути стейк лосося соняшниковою олією, припривити рибу спеціями, полити стейк соєвим соусом та залишити на 15 хвилин для маринування. Викласти рибу на решітку для запікання та запікати з двох сторін до готовності. 
  • Дорадо з овочами. Інгредієнти: 1 шт. дорадо, 70 г баклажан, 70 г цукіні, 50 г болгарський перець, 50 г болгарський жовтий перець, 150 г помідорів, розмарин, оливкова олія, перець. Спосіб приготування: на рибі зробити неглибокі надрізи, посолити, поперчити і залишити на 20 хвилин. Помідори, баклажан і цукіні нарізати кружальцями, а перець – скибочками. Овочі заправити спеціями, оливковою олією, перемішати і залишити на 5 - 7 хвилин. Налити оливкову олію на деко і запікати рибу з овочами до готовності. Готову рибу викласти на тарілку з овочами. Прикрасити блюдо частиною лимона і гілкою розмарину.
Запечена риба, cookfoodkozlovska.blogspot.com

Запечена риба, cookfoodkozlovska.blogspot.com

Читайте також: Новий 2021 рік Білого Металевого Бика: які кольори використати та що подати на стіл

Матеріал підготовлений за рецептами на сайті smachno.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #Новий_рік #справи #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...