• Головна
  • Львівські лікарі зробили надскладну операцію на мозку 10-річної дівчинки, - ФОТО
14:05, 3 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Львівські лікарі зробили надскладну операцію на мозку 10-річної дівчинки, - ФОТО

Цього тижня лікарі нейрохірургічного відділення міської дитячої лікарні Львова зробили складну 10-річної дівчинки, у якої була пухлина головного мозку. Вона тривала 8,5 годин та пройшла без крововтрати. 

Як повідомили на сайті Львівської міськради, дитячий нейрохірург лікарні Тарас Микитин розповів, що за допомогою до львівських лікарів звернулася мама школярки, у якої діагностували велику пухлину головного мозку задньої черепної ямки зі стисканням стовбура головного мозку. 

Тарас Микитин зазначив, що мама дитини розповіла про їхню віру, яка не дозволяє переливати донорську кров, тому від цього способу вони одразу відмовилися. Представники релігійної організації пообіцяли лікарям, що знайдуть будь-які медичні препарати, що потрібні для проведення цієї операції, однак слова вони не дотримали. 

З його слів, єдиним виходом була система аутогемотрансфузії Cell Saver, що дозволяє переливати власну кров. Процес відбувається таким чином: коли кров втрачається під час операції, вона зливається у певний резервуар, очищується і її можна вливати назад пацієнту. 

Тоді відповідний апарат у дитячу лікарню передала лікарня ШМД у Львові. Також під час операції були присутні медичний директор з анестезіологічної роботи лікарні швидкої медичної допомоги Іван Міськів і анестезіолог-перфузіолог цієї ж лікарні Андрій Курило.

Лікар розповів, що операція тривала 8,5 годин. Хірургам вдалося повністю видалити пухлину. Зараз дівчинка почувається добре та самостійно ходить. 

Фото з операції на головному мозку у Львові

Читайте також: Садовий розповів, чи буде у Львові карантин вихідного дня 5-6 грудня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#складні операції у Львові #видалення пухлини у Львові #операції на головному мозку у Львові #новини Львів #новини Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...