• Головна
  • У Львові представники профспілок вимагали належних зарплат і праці, - ВІДЕО, ФОТО
Доповнено
10:06, 3 грудня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові представники профспілок вимагали належних зарплат і праці, - ВІДЕО, ФОТО

Доповнено

3 грудня у Львові біля облдержадміністрації на вулиці Винниченка, 18 та в інших містах України відбулася акція протесту учасників профспілок, які обурені діями Уряду щодо звуження прав працівників і профспілок. Пікетувальники вимагали врахувати їхні пропозиції при формуванні Держбюджету на 2021 рік та наполягали на прийнятті законопроєктів, які стосуються трудових і соціально-економічних прав громадян.

Як передає 032.ua, йдеться про збереження робочих місць та забезпечення права на працю українцям під час карантину, підтримку працівників та безробітних в умовах пандемії. Учасники акції вимагають підвищення "мінімалки" до 6000 грн із 1 січня та до 6500 грн із 1 липня 2021 року та збільшення зарплат медикам і освітянам, а також забезпечити працівників засобами захисту від коронавірусної хвороби (COVID-19) і усіх громадян - безкоштовними тестами на коронавірус.

Серед іншого, представники профспілок вимагають не допускати зростання цін на енергоносії та тарифів на комунальні послуги поки триває карантин, погасити заборгованість у розмірі майже 4 мільярди гривень з виплати заробітної плати працівникам, запровадити економічну відповідальність за затримку виплат, створити гарантійну установу для погашення боргів збанкрутілих підприємств та "покласти край рейдерству профспілкового майна".

Загалом у львівській акції взяло участь більше 50 людей, які представляли інтереси різних просфпілок міста й області. Учасники підписали звернення до влади, яке передали першому заступнику голови ЛОДА Андрію Годику. Посадовець зазначив, що місцева влада підтримує пікетувальників та пообіцяв передати вимоги людей народним депутатам від Львівщини та у Верховну Раду України.

Нагадаємо, у січні 2020 року на проспекті Свободи у Львові представники профспілок міста й області виступили проти прийняття законопроєкту "Про працю" №2708, який зареєстрували у Верховній Раді України без попереднього обговорення з громадськістю. Після масштабних акцій по всій Україні, законопроєкт таки не прийняли. А ось наприкінці листопада цього року стало відомо, що Печерський районний суд наклав арешт на нерухомість Федерації профспілок України (Будинок профспілок у Києві, "Жовтневий Палац", санаторій "Жовтень" у Конча-Заспі, ресторан на Трухановому острові, іншу нерухомість у Трускавці тощо).

Читайте також: Із січня 2021 року мова обслуговування споживачів – українська, - мовний омбудсмен

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #новини Львівщини #профспілки #акція #пікет #протест #ЛОДА #Львівська облдержадміністрація #працівники #ВРУ #Держбюджет
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...