• Головна
  • Які суди Львова та області не відправляють повістки поштою: перелік
14:03, 1 грудня 2020 р.

Які суди Львова та області не відправляють повістки поштою: перелік

Наприкінці листопада у Личаківському райсуді Львова повідомили, що призупиняють поштові відправлення викликів (повісток) та інших документів. Пояснили це відсутністю фінансування на марки та зазначили, що готові надсилати документацію у електронному вигляді, якщо при формуванні заяви будуть вказані номер мобільного чи електронна пошта.

Як передає 032.ua, така ситуація непоодинока. Ще на початку 2020 року працівники судової сфери говорили про дефіцит фінансування на потреби судів, який становив більше 831 мільйона гривень. Це призвело до серйозних проблем: від неповних виплат працівникам апарату до нестачі марок та паперу. У цьому випадку є і ризик того, що громадяни та представники бізнесу можуть бути непоінформовані щодо дати і місця проведення судового засідання.

Фахівці аналітичної системи YouControl здійснили дослідження та нарахували понад 80 судів в Україні, які станом на нині не відправляють поштову кореспонденцію. У Львові та області таких нарахували ще п’ять, крім Личаківського райсуду: Залізничний і Сихівський районні суди міста Львова, Кам’янка-Бузький, Бродівський та Перемишлянський районні суди Львівської області.

Аналогічна ситуація трапилася в судах Сумської, Харківської, Чернівецької, Хмельницької, Дніпропетровської, Миколаївської, Вінницької, Полтавської, Івано-Франківської, Закарпатської, Тернопільської, Черкаської, Донецької, Одеської, Кіровоградської та Київської області, міста Києва і Кременчуга.

Додамо, що у середньому за місяць суд витрачає на поштову кореспонденцію 100 - 120 тисяч гривень. За рік це близько 1,2 - 1,4 мільйона гривень. 

Читайте також: Який вигляд мав Львів 1 грудня 2020 року, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #новини Львівщини #суди #поштові марки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...