• Головна
  • Чи будуть встановлювати Різдвяний ярмарок та головну ялинку 2020 у Львові: розповіли у мерії
16:03, 30 листопада 2020 р.
Надійне джерело

Чи будуть встановлювати Різдвяний ярмарок та головну ялинку 2020 у Львові: розповіли у мерії

Щороку у Львові напередодні новорічних свят створюють казкову атмосферу. У місті традиційно встановлюють головну ялинку та відкривають Різдвяний ярмарок, який привертає увагу як жителів, так і гостей міста. Однак у період пандемії облаштування відповідних атракцій в Україні залишається під питанням. 

Кореспондентка 032.ua вирішила дізнатися, яка позиція місцевої мерії щодо цього питання. Директорка департаменту розвитку Львівської міськради Наталії Бунда розповіла, що цього року у Львові встановлять живу ялинку, облаштовувати розпочнуть із 13 грудня. Наразі ще не визначилися, якою буде головна красуня цього року, розглядають кілька варіантів. Орієнтуються, що буде у висоту, як і зазвичай, близько 15 - 17 метрів. 

"Традиційно засвічували ялинку у Львові 18 грудня. Однак цього року невідомо, чи відбудеться офіційне відкриття. Це залежить від рішення уряду щодо оголошення локдауну в Україні, адже наразі це питання активно обговорюють", - пояснила Наталія Бунда. 

Якщо запровадять жорсткий карантин в Україні, то це вплине і на те, чи будуть у Львові встановлювати Різдвяний ярмарок. У мерії зазначили, що розглядали цю можливість, були готові відмовитися від масових заходів, щоб не було масового скупчення людей, але завдяки ярмарку хотіли створити різдвяну атмосферу. Однак наразі невідомо, чи ярмарок таки облаштують. 

Зазначимо, у 2020 році встановлять живу ялинку, однак наступного року розглядають можливість купити штучну. Раніше кореспондентка 032.ua розповідала про те, якою вона може бути та скільки коштуватиме

Нагадаємо, у 2019 році Різдвяний ярмарок на алеї перед Оперним театром та на площі Ринок відкрили 13 грудня. Головну різдвяну ялинку Львова зрізали на території колишнього львівського заводу "Кінескоп". Блакитна красуня мала 17,5 метрів у висоту. Засяяла традиційно напередодні свята Миколая. 

Фото на головній: Руслан Литвин 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #ялинка #карантин #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...