• Головна
  • Як планують змінити фасад будівлі "Океану" у Львові та підсвітити мозаїку "Море і риби"
18:11, 20 листопада 2020 р.
Надійне джерело

Як планують змінити фасад будівлі "Океану" у Львові та підсвітити мозаїку "Море і риби"

У Львові планують оновити фасад будівлі колишнього магазину "Океан", що розташований на вулиці Володимира Великого, 26а. До того ж, планують облаштувати підсвітку мозаїки "Море і риби". 

Кореспондентка 032.ua поспілкувалася із головним архітектором Львова Антоном Коломєйцевим та дізналася, які зміни планують впровадити та чому. За його словами, у контексті реконструкції "Океану" було кілька версій, як зміниться фасад будівлі. У результаті реалізували не зовсім той варіант, який був на візуалізаціях. Йдеться про колірну гаму, окремі матеріали, також, яку роль відіграє ця мозаїка у самому контексті естетичного вирішення фасаду, чи збережено характерні елементи старої будівлі. 

"Стіну для мозаїки зробили білою, яка по тону перекриває саму мозаїку.  Вона  виглядає неначе затиснутою серед стіни. Бічна сторона будівлі була обшита світло-коричневим кольором, а це додатковий колір, він створює хаотичне враження на фасаді. Забудовник вирішив закупити тоноване чорне скло, хоча архітектор пропонував використати скло із дзеркальним напиленням. Відповідно, вийшов тонований важкий об'єм. Відмовилися від хвилеподібного білого дашку над першим поверхом, а залишили імітацію темного та вузького, тому вся темна маса здається громіздкою, великою. Це викликає питання із композиційної точки зору", - зауважив Антон Коломєйцев.  

Головний архітектор зазначив, що вийшов гірший об'єкт, ніж місто очікувало побачити після реконструкції. Зараз виокремили проблему, забудовник почув критику, звернув на це увагу, тому повинні внести зміни. Чітко наголосили у чому є проблематика, архітектори напрацьовують кілька варіантів фасаду. 

Основним елементом, який планують повернути, є хвилеподібний об’ємний білий дах, котрий чітко виступає. Він відділить нижню партерну частину від верхнього тіла будівлі. Мають внести й інші зміни, які приведуть до порядку саму композиційну структуру будівлі та зроблять її більш адаптованою до середовища. 

Магазин "Океан", Антон Коломєйцев

Магазин "Океан", Антон Коломєйцев

До того ж, архітектори пропонують кілька варіантів підсвітки мозаїки "Море і риби". Остаточного варіанту ще не обрали. Це може бути підсвітка зовні від громадського простору (де висаджені дерева, встановлені лавки). Розглядають варіант також із підсвітки об'ємного даху. 

"Ми отримали гарантійний лист із підписом забудовника, власника будівлі про гарантію того, що всі зміни, які будуть напрацьовані, внесуть у межах певного часу. До місяця часу потрібно, щоб напрацювати відповідні зміни проєктно. Враховуючи, що об'єкт функціонує, потрібно близько трьох місяців, щоб це реалізувати", - розповів Антон Коломєйцев. 

Зазначимо, у лютому 2019 року у Львівська міськрада затвердила містобудівні умови та обмеження з реконструкції будівлі на вулиці Володимира Великого, 26а. При цьому, забудовник повинен був зберегти мозаїку "Море і риби". Однак стіну з мозаїкою зруйнували. Жителі та влада були обурені відповідними діями забудовника, тому у мерії скасували видані раніше містобудівні умови на цей об'єкт. На ТзОВ “Компанія Ріел-Естейт Груп” наклали штраф. Забудовник визнав свою провину та відновив мозаїку.

Раніше будівля на місці колишнього магазину "Океан" була одноповерховою. Зараз є чотири поверхи. З'явився скляний фасад, відновили мозаїку, вхід залишили у тій самій частині, де був. Діє змішаний тип комерційних приміщень. Велику частину 3 і 4 поверхів займатиме мистецька школа, вона буде муніципальною, має бути окремий вхід. Повинні також встановити ліфт, тому школа буде зручною для людей із маломобільних груп. Її замовник зобов’язався подарувати місту. 

БЦ "Океан у Львові", надали у мережі "Сільпо"

БЦ "Океан у Львові", надали у мережі "Сільпо"

Нагадаємо, у листопаді на засіданні виконкому Львівської міськради затвердили містобудівні умови й обмеження на реконструкцію будівлі на вулиці Володимира Великого, 18. Планують добудувати до існуючої будівлі приміщення громадського призначення та дахову котельню. 

Читайте також: У Львові погодили реконструкцію трамдепо на Вітовського: облаштують площу Лема, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #"Океан" #Море_і_риби #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...