• Головна
  • Відійшов у засвіти професор Львівського ветеринарного університету Володимир Стояновський
14:02, 9 листопада 2020 р.
Надійне джерело

Відійшов у засвіти професор Львівського ветеринарного університету Володимир Стояновський

8 листопада стало відомо про те, що не стало професора, завідувача кафедри Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького Володимира Стояновського.

Про це повідомив колектив Інституту біології тварин НААН у соцмережах. Науковці висловили співчуття родині та сум з приводу передчасного відходу у засвіти їхнього колеги. Про Володимира Григоровича Стояновського згадують як про добру людину, справжнього патріота України та відомого вченого. Останнім часом він боровся з COVID-19, але лікарі не змогли його врятувати. Дату та місце прощання із професором наразі не вказують.

Володимир Стояновський, Фото: www.inenbiol.com

Володимир Стояновський, Фото: www.inenbiol.com

Довідково: Володимир Стояновський народився у квітні 1950 року на Тернопільщині, навчався у місцевій школі, а потім навчався на ветеринарному факультеті тощі ще Львівського зооветеринарного інституту. Із 1972 по 1975 роки був аспірантом Українського науково-дослідного інституту фізіології і біохімії сільськогосподарських тварин, після чого став молодшим науковим співробітником цього ж закладу. Станом на 2000 рік вчений став завідувачем сектором фізіології травлення в Українському науково-дослідному інституті.

У 2000 році захистив докторську дисертацію та перейшов працювати у Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького завідувачем кафедри нормальної та патологічної фізіології. У його доробку - більше 250 наукових праць, понад 40 навчально-методичних рекомендацій, 3 патенти, 2 підручники для студентів та 2 посібники. Окрім наукової роботи, займався ще громадською дільністю - із 1996 року очолював Львівську обласну діабетичну асоціацію "Інсула".

Читайте також: Помер завідувач відділення Львівської обласної інфекційної лікарні, який захворів на COVID-19

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #COVID-19 #Володимир Стояновський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,84
42,89
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...