• Головна
  • У Львові вшанували пам’ять бездомних, які загинули від насильства, - ФОТО
20:01, 9 листопада 2020 р.
Надійне джерело

У Львові вшанували пам’ять бездомних, які загинули від насильства, - ФОТО

8 листопада у Львові на вулиці Богдана Хмельницького, 249 влаштували "Вечір пам’яті пана Ігоря і пана Богдана, жертв епідемії насильства". Подію організував рух "Молодь за мир".

Як повідомили 032.ua організатори події, учасники вечора запалили свічки в пам’ять про загиблих та провели молитву. Саме у цьому місці у вересні 2020 року двоє підлітків до смерті закатували двох безхатьків. Чоловіків, які мешкали у закинутій будівлі, упродовж трьох днів били, над ними знущалися та знімали усе на телефон. Обом зловмисникам, віком 16 та 18 років, загрожує довічне ув'язнення за вчинене.

"Сьогодні ми зібрались тут, щоб згадати сумну подію - жорстоку загибель двох чоловіків: пана Ігоря та Богдана. Ми не знаємо з яких причин вони стали бездомними. Нам дуже жаль, що ми не знали їх, не можемо згадати їхні обличчя, їхні історії. Але наша дружба з бідними — те, що навчило нас цінності життя кожної людини, тож наш рух не може оминути мовчанкою цю страшну подію", - пояснили представники руху.

“Вечір пам’яті пана Ігоря і пана Богдана, жертв епідемії насильства”“Вечір пам’яті пана Ігоря і пана Богдана, жертв епідемії насильства”“Вечір пам’яті пана Ігоря і пана Богдана, жертв епідемії насильства”

На вечорі пам’яті учасники "Молодь за мир" розказали про свою роботу і дружбу з бездомними людьми Львова. Уже понад рік львівські волонтери роздають їжу потребуючим та спілкуються з ними. У серпні 2020 року вперше організували пікнік для бездомних та бідних. Рух діє також у Києві, Харкові та Івано-Франківську. "Молодь за мир" є частиною міжнародної Спільноти святого Егідія; займається допомогою бездомним, літнім людям, біженцям, ромським родинам.

Читайте також: Львівські медики врятували хлопчика, який потрапив у "Охматдит" у віці 2 місяців: подробиці

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #безхатьки #потребуючі #бездомні #підтримка #Молодь за мир
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...