• Головна
  • У центрі Львова влаштували виставку ретро-автомобілів, - ФОТО, ВІДЕО
15:43, 31 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

У центрі Львова влаштували виставку ретро-автомобілів, - ФОТО, ВІДЕО

31 жовтня на площі Ринок у Львові влаштували святкування дня народження "Запорожця". Автолюбителі та власники ретро-автівок продемонстрували львів'янам своїх "улюбленців".

Як передає 032.ua, усі охочи мали змогу сфотографуватися біля "Запорожців", "Фордів", "Мерседесів" та легкових автівок різних років та марок. Серед "експонатів" - кілька міні-бусів та навіть мотоцикл. Організаторами виступив клуб автолюбителів "ЗАЗ-Козак".

Серед іншого, перехожим пропонували взяти участь у тематичному квесті "Знайди Запорожець". Учасникам роздавали карти з позначеними місцями, де "сховалися" "Запорожці". Завдання львів'ян - знайти їх якомога більше, сфотографувати, викласти у соцмережі й повернутися на площу Ринок за подарунками.

Відсвяткувати день народження "Горбатого" приїхали любителі автомобілів не лише зі Львова та області, а й з інших міст. Зокрема, власник зеленого "Запорожця" прибув аж із Коломиї - на заваді не стала ні погода, ні технічні проблеми.

Довідково: ЗАЗ-965, або "Запорожець" почали виготовляти у 1960 році. Першу партію автомобілів завод зібрав 22 листопада, а до кінця року на світ з'явилося близько 1500 автівок. Подейкують, що вартість авто на початках становила 18 000 рублів, але дехто вимірював її на рівні вартості 1000 пляшок горілки.

Читайте також: Личаківський район: 10 найцікавіших проєктів Громадського бюджету 2020 у Львові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #Львів 032 новини #ретро-авто #виставка ретро автомобілів #ЗАЗ 965 #Запорожець #ЗАЗ Козак
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...