• Головна
  • У Львові замість скверу на Горбачевського дозволили збудувати багатоповерхівку
Доповнено
13:03, 28 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові замість скверу на Горбачевського дозволили збудувати багатоповерхівку

Доповнено

У Львові суд дозволив забудувати сквер на Горбачевського, 19 багатоповерхівкою. Про це йдеться у рішенні Львівського окружного адмінсуду від 23 жовтня. Своїм рішенням суд відновив дію містобудівних умов та обмежень на будівництво.

Як повідомив ресурс "Наші гроші. Львів", будувати житло з офісами та підземною парковкою планує Карпатське відділення інституту геофізики ім. С. І. Субботіна НАНУ. Відповідні МУО видали їм у міськраді Львова ще 2015 року. Але місцеві мешканці та активісти виступили проти забудови скверу, і у травні 2019 виконком зупинив дію наказу про видання містобудівних умов.

Забудовник подав позов до суду і Львівська мерія двічі програла. Касаційний суд на початку 2020 року відмовив у відкритті провадження через пропуск строків. Але уже в лютому 2020 року виконком повторно зупинив дію наказу про видані МУО і заявив, що на Горбачевського буде сквер ім. Юліана Захаревича.

Суд вирішив, що виконком має повноваження скасовувати або змінювати такі документи, однак зупинка дії не передбачена ст. 52 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні». Виконавчий комітет, на думку суду, вийшов за межі своєї компетенції, порушив принцип юридичної визначеності, а тому визнав протиправним та скасував рішення виконкому. Виконком ЛМР ще може подати апеляційну скаргу протягом 30 днів з дня складання повного судового рішення.

Доповнено: у Львівській міськраді заявили, що будуть оскаржувати рішення суду та напрацьовувати "дорожню карту" разом із місцевими мешканцями.

Читайте також: Вілла Стеткевичів - пам’ятка архітектури: у Львові з'ясують, як суд міг скасувати цей статус

Фото на головній: Андрія Москаленка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #суд #Горбачевського #сквер #забудова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,38
EUR
42,75
42,90
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...