• Головна
  • У Львові біля ОДА вимагали легалізувати медичний канабіс, - ВІДЕО, ФОТО
20:18, 21 жовтня 2020 р.
1
Надійне джерело

У Львові біля ОДА вимагали легалізувати медичний канабіс, - ВІДЕО, ФОТО

21 жовтня у Львові відбулася акція на вулиці Винниченка перед будівлею обласної державної адміністрації. Учасники вимагали легалізувати в Україні медичний канабіс. Організатором виступила неурядова організація “Українські Студенти за Свободу”, долучилися представники інших об'єднань і небайдужі містяни.

Як передає 032.ua, активісти наголосили, що лікування з використанням медичного канабісу допоможе людям із онкозахворюваннями, епілепсією, посттравматичними розладами, депресією, безсонням, виразкою шлунка та низкою інших хвороб. Відповідний законопроєкт розробили ще у березні 2019 року та його підтримав профільний комітет Верховної Ради з питань прав людини, але у ВРУ його так і не розглянули.

У Львові звинуватили “слуг народу” у тому, що після приходу до влади Володимира Зеленського, питання легалізації канабісу у медичних цілях заблокували. Сам Глава держави назвав його “питанням не на часі”. Активісти переконані, що у хворих вкрали час та можливість зменшити страждання. Зазначають також, що раніше законопроєкт про легалізацію медичної марихуани підтримали у Міністерстві у справах ветеранів України та МОЗ і Мінфін (за попереднього уряду), але МВС заблокувало його.

Учасники акції підкреслили, що медичне застосування коноплі - легальне у багатьох країнах ЄС: Португалія, Іспанія, Нідерланди, Німеччина, Чехія, Польща, Австрія, Великобританія та Канада. Такі ліки не мають розважального ефекту і випускаються у формі пігулок, спреїв або олій.

Аналогічні акції, крім Львова, провели у Києві біля Офісу Президента, у Одесі біля міської ради, у Маріуполі біля драматичного театру та біля ОДА в Харкові, Сумах, Луцьку, Житомирі, Полтаві, Тернополі, Чернівцях, Дніпрі та Чернігові.

Додамо, що легалізація канабісу в медичних цілях стала одним із анонсованих Володимиром Зеленським питань Всенародного опитування у день місцевих виборів 2020. Втім, за ініціативу провести це опитування без попереднього погодження Урядом і відповідної підготовки, очільника країни розкритикували.

Читайте також: Довічне ув’язнення за корупцію: у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #Львів 032 новини #канабіс #легалізація канабісу #Зеленський
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
888lyubchyk777
22 жовтня 2020 р., 10:24
Таке враження , що я спав і прокинувся та побачив теперішній світ який нажаль мені не подобається, хочеться знову заснути і прокинутись хоча б 2004.
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...