• Головна
  • “Слуги народу” хочуть відмінити “другий тур” на виборах 2020 в умовах пандемії
17:11, 21 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

“Слуги народу” хочуть відмінити “другий тур” на виборах 2020 в умовах пандемії

20 жовтня у Верховну Раду України подали на реєстрацію і розгляд законопроєкт, який стосується проведення місцевих виборів в умовах карантину. Йдеться про скасування повторного голосування за депутатів і голів рад різних рівнів 25 жовтня, у період пандемії COVID-19.

Як передає 032.ua відповідний проєкт закону №4234 ініціювала народна депутатка від президентської партії “Слуга народу” Тетяна Грищенко. Таким чином хочуть убезпечити громадян від поширення коронавірусної хвороби.

Авторка законопроєкту зауважила, що за останні кілька тижнів Україна увійшла до числа лідерів серед країн Європи за кількістю нових випадків захворювання. У кінці жовтня - листопаді можливе розгортання надважкої ситуації з коронавірусом, особливо у контексті завантаженості ліжок у лікарнях. Із огляду на це, пропонують запобігти зростанню захворюваності на COVID-19 шляхом скасування повторного голосування на цих місцевих виборах.

Зазначимо, що Виборчий кодекс (ст. 281) передбачає: рішення про повторне голосування на округах приймає територіальна виборча комісія. Голосувати ще раз громадяни можуть, наприклад, якщо двох або більше потенційних очільників міста підтримало найбільше виборців і кількість голосів у них однакова. Також можуть призначити “другий тур” мерської гонки, якщо ніхто з кандидатів не набрав більше половини голосів містян.

Додамо, що у Львівській області наразі жодне місто не перебуває у “червоній” карантинній зоні. Згідно з останнім розподілом, у Львові, Дрогобичі та низці районів встановлений “помаранчевий”, у решті - “жовтий” і “зелений” рівні епіднебезпеки.

Читайте також: Довічне ув’язнення за корупцію: у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт

Фото на головній: times.cv.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Голос міста
Так, потрібно
0,0%
Ні, не потрібно
100,0%
Важко сказати
0,0%
#новини Львова #львівські новини #Львів 032 новини #політика #Верховна Рада #місцеві вибори #голосування #Слуга народу
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,67
42,74
PLN
9,83
9,86
Оголошення
live comments feed...