• Головна
  • Ревіталізацію Фабрики Повидла у Львові погодила ДАБІ, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ
13:13, 30 вересня 2020 р.
Надійне джерело

Ревіталізацію Фабрики Повидла у Львові погодила ДАБІ, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

Фото - Богдан Ємець

Фото - Богдан Ємець

29 вересня Державна Архітектурно-Будівельна Інспекція України погодила проєкт із облаштування Фабрики Повидла у Львові. Торік у місті розпочали підготовчі будівельні роботи, а тепер можна буде перейти до повномасштабного будівництва.

Як повідомили у Jam Factory Art Center, над розробкою проєкту працювали упродовж 5 років. І після тривалих "бюрократичних баталій" і чотирьох відмов ДАБІ, вдалося отримати  остаточний дозвіл на реконструкцію та будівництво. Втім, через суттєву затримку в часі, етап завершення реконструкції, реставрації та будівництва довелося перенести на 2022 рік.

"Незважаючи на затримку, ми радіємо визначальному для нас кроку до мети. Увесь цей час віра в нашу ідею дозволяла не втрачати ентузіазму та ще завзятіше реалізовувати свою мрію і розвивати інституцію. Ми встановлювали міжнародні партнерства, розширювали команду, організовували резиденції та інші культурні проєкти. Ми захоплюємось людьми, які долучилися до наших проєктів, слідкують та чекають відкриття арт-центру. Це мотивує і допомагає нам рости. Ще багато роботи та викликів попереду, але ми точно знаємо, що рухаємось у правильному напрямку. Тож радо повідомляємо, що дійшли до відправної точки для Jam Factory Art Center", - повідомили автори ідеї.

Нагадаємо, під Фабрику повидла планують ревіталізувати простір на Підзамче, де ще у 19 столітті була справжня фабрика із виготовлення горілчаних напоїв. Споруда нагадує замок і непогано збереглася. У радянський час замість виробництва "Йозеф Кронік і син" зробили підприємство з виготовлення консервованих овочів та повидла, звідки й бере назву простір. Вперше її використали митці у 2009 році, коли почали знову використовувати ці приміщення. 2015 року комплекс викупила Harald Binder Cultural Enterprises, яка планує облаштувати тут арт-центр. Проєкт реконструкції виготовила ще у 2016 році австрійська компанія Atelier Stephan Rindler.

За матеріалами Jam Factory Art Center

Читайте також: Біля "Парку імені 700-річчя Львова" створили дощовий квітник, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #Фабрика повидла
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,60
39,85
EUR
42,70
42,84
PLN
9,80
9,92
Оголошення
live comments feed...