• Головна
  • Кількість хворих на COVID-19 у Львові та області: дані станом на 28 вересня
09:26, 28 вересня 2020 р.
Надійне джерело

Кількість хворих на COVID-19 у Львові та області: дані станом на 28 вересня

Фото - rivnenews

Фото - rivnenews

Зранку 28 вересня у Львові та області лабораторно підтвердили 19916 випадків інфікування коронавірусом. З них 555 смертей хворих та  6745 пацієнтів одужало. За минулу добу у лабораторних центрах провели 474 ПЛР-тести та виявили 131 позитивний результат. Серед хворих були 68 львів'ян.

За даними пресслужби Львівської міськради, у холодильниках лабораторних центрів проб не залишилося. За весь період пандемії до Львівської обласної інфекційної лікарні звернулись 9302 особи, госпіталізовані — 2104, на амбулаторному лікуванні — 7198 осіб, виписані — 1938 осіб. Зараз у лікарні перебуває 164 особи, з них в реанімації — 9 осіб, на апараті штучної вентиляції легень (ШВЛ) — 5 осіб.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 46 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні - 48 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги — 158 пацієнтів.

Довідково. ПЛР-тестування - тестування методом полімеразної ланцюгової реакції. Таке тестування показує наявність чи відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу. Завдяки ПЛР-тесту можна виявити у хворого коронавірус ще у перші дні зараження. Проводять тестування методом забору зразків із верхніх дихальних шляхів (носоглотки) пацієнта.

ІФА-тестування - це імуно-ферментний аналіз, за допомогою якого виявляють антитіла, які виробляються коли організм уражений вірусом. До того ж, методом ІФА-тестування визначають імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляють M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G — то людина перехворіла вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання. 

Нагадаємо, що 24 вересня на засіданні Державної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій переглянули встановленні рівні епідемічної небезпеки. Зокрема, затвердили, який рівень небезпеки діятиме у Львові та області

Читайте також: Який тест на COVID-19 повинен здати пацієнт перед плановою госпіталізацією та чи має за це платити

Матеріал підготовлено на основі повідомлення з сайту ЛМР 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #карантин #Україна #Львів #нові хворі #нові випадки зараження
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...