• Головна
  • В Україні планують доплачувати лікарням за готовність надавати допомогу при спалахах епідемії
12:43, 24 вересня 2020 р.
Надійне джерело

В Україні планують доплачувати лікарням за готовність надавати допомогу при спалахах епідемії

Фото умовне / theworldnews.net

Фото умовне / theworldnews.net

У четвер, 24 вересня, під час традиційного онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що Міністерство охорони здоров'я пропонує закласти у бюджет на 2021 тариф на готовність реагування на інфекційне захворювання. Зокрема, він пояснив, що це означає та скільки коштів для цього потрібно. 

Як повідомляє кореспондентка 032.ua, Максим Степанов зазначив, що в Україні має бути близько 320 лікарень, які у будь-який час готові будуть надати медичну допомогу при спалахах епідемії, інфекцій. Для прикладу, як наразі COVID-19.

За відповідну готовність лікарням потрібно сплачувати кошти щомісяця. Зокрема, щоб там були медичні працівники, були апарати штучної вентиляції легень у робочому стані, необхідна кількість лікарських засобів. Міністерство охорони здоров'я запропонувало тариф 2 мільйони 622 тисячі в місяць.

Максим Степанов пояснив, що лікарня повинна буде відповідати тим критеріям, які до неї виставлять. Лікарні в умовах, коли немає епідемії, працюватимуть за звичайними пакетами. Однак у будь-який час лікарню можуть перетворити на шпиталь щодо реагування на інфекційні хвороби. Загальна сума коштів, яку закладали на таке реагування - до 10 мільярдів гривень в рік. Це має бути для того, що лікарні завжди були готові для надання відповідної медичної допомоги. 

Довідково. Коронавірусна хвороба 2019 (Coronavirus disease 2019, або COVID-19) - це гостра респіраторна хвороба, яку викликає невідомий раніше коронавірус SARS-CoV-2. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила пандемію у зв’язку з поширенням хвороби у світі, у всіх країнах ввели карантинні заходи та обмеження.  

Нагадаємо, станом на 24 вересня у Львівській області підтверджених 19 250 випадків інфікування коронавірусом. З них - 537 людей померли та 6 464 пацієнтів одужали. 

Читайте також: Що відомо про стан 3-річної хворої на COVID-19 дівчинки, яку лікують у Львові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #МОЗ #пандемія #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...