• Головна
  • Кількість хворих на коронавірус на Львівщині: актуальні дані станом на 19 вересня
10:04, 19 вересня 2020 р.

Кількість хворих на коронавірус на Львівщині: актуальні дані станом на 19 вересня

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

Зранку 19 вересня у Львові та області лабораторно підтвердили 18129 випадків інфікування коронавірусом. З них 515 смертей хворих та 6040 пацієнтів одужало. За минулу добу у лабораторних центрах провели 1848 ПЛР-тестів та виявили 260 позитивних результатів.  Серед них львів`ян — 101.

За даними пресслужби Львівської міськради, у холодильниках лабораторій залишилося ще 1315 проб на COVID-19. 

Загалом за весь період карантину до Львівської обласної інфекційної лікарні звернулись 9061 особа, госпіталізовані — 2031, на амбулаторному лікуванні — 7030 осіб, виписані — 1875 осіб. Зараз у лікарні перебуває 152 особи, з них в реанімації — 6 осіб, на апараті штучної вентиляції легень (ШВЛ) — 2 особи.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 71 пацієнт, у 1-ій міській клінічній лікарні - 49 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги — 159 пацієнтів.

Довідково. ПЛР-тестування - тестування методом полімеразної ланцюгової реакції. Таке тестування показує наявність чи відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу. Завдяки ПЛР-тесту можна виявити у хворого коронавірус ще у перші дні зараження. Проводять тестування методом забору зразків із верхніх дихальних шляхів (носоглотки) пацієнта.

ІФА-тестування - це імуно-ферментний аналіз, за допомогою якого виявляють антитіла, які виробляються коли організм уражений вірусом. До того ж, методом ІФА-тестування визначають імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляють M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G — то людина перехворіла вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання.

Нагадаємо, що 18 вересня під час традиційного онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, про оновлені стандарти надання медичної допомоги при COVID-19. Зокрема, про зміни у проведенні ПЛР-тестування (тестування методом полімеразної ланцюгової реакції). 

Читайте також: У Львові презентували книгу про бої за Слов'янськ, - ВІДЕО

Матеріал підготовлено на основі повідомлення з сайту ЛМР

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...