• Головна
  • У Львові скасували проведення Свята першого дзвоника у школах: як відбуватиметься навчання
17:11, 27 серпня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові скасували проведення Свята першого дзвоника у школах: як відбуватиметься навчання

Фото ілюстративне, Роман Балук

Фото ілюстративне, Роман Балук

1 вересня, на День знань, цього року у школах Львова не будуть проводити Свято першого дзвоника. У зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції, урочистості скасували. У цей день діти прийдуть у навчальні заклади лише, щоб зустрітися із вчителями та дізнатися розклад занять.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради. В. о. начальниці управління освіти ЛМР Леся Васюта додала, що школярів розводитимуть по різних локаціях, аби уникнути скупчень дітей. Багато шкіл проводитимуть зустрічі з дітьми просто неба, на свіжому повітрі. Втім, навчальний рік збираються починати у офлайн-режимі.

Управління освіти Львівської міської ради інформує, що кожен навчальний заклад напрацював свій алгоритм роботи, закупив всі необхідні засоби захисту та очікує учнів вже з 1 вересня за шкільними партами. Навчальний процес організують відповідно до постанови головного санітарного лікаря та рекомендацій Міністерства освіти і науки України.

"Станом на сьогодні, Львів належить до "помаранчевої" зони, а це означає, що 1 вересня усі навчальні заклади міста готові прийняти дітей на навчання. Мова про очну форму навчання, тому діти нарешті повернуться до своїх навчальних закладів. До цього моменту ми готувалися впродовж 2 − 3 місяців. Із бюджету міста було виділено майже 9,5 млн грн для того, щоб закупити усі необхідні засоби для забезпечення безпеки дітей. Були придбані дезінфікуючі засоби, антисептики, захисні маски, безконтактні термометри та інші речі, завдяки яким можна буде дотримуватись належної гігієни", - запевнила Леся Васюта.

Посадовиця додала, що усі заклади освіти пропрацювали деталі  зустрічі учнів перед уроками, індивідуальні графіки роботи, розклади занять та маршрути, за якими мають рухатись діти по навчальному закладу, щоб дотримуватись максимальної соціальної дистанції. До прикладу, в певних школах уроки учнів початкових класів будуть розпочинатися о 9 годині ранку, середніх — об 11 годині, старших — о 12 годині. Кожен навчальний заклад приймав такі рішення самостійно.

Читайте також: Львівський дитсадок №135 тимчасово закрили через працівника, що захворів на коронавірус

За матеріалами Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #карантин #коронавірус #Львівщина #COVID-19 #школи #навчання #1 вересня
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...