• Головна
  • У Львові відкрили бібліотечний простір, доступний для людей з інвалідністю, - ФОТО
14:13, 21 серпня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові відкрили бібліотечний простір, доступний для людей з інвалідністю, - ФОТО

Фото - Роман Балук/ЛМР

Фото - Роман Балук/ЛМР

20 серпня у Стрийському парку, на вулиці Уласа Самчука,22 у Львові, відкрили оновлений простір для читання, навчання і творення. "Сенсотека" - це особлива бібліотека, доступна для людей з інвалідністю. Тут можна не лише почитати книги, але й цікаво провести час та відпочити.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, "Сенсотека" - це перетворена публічна бібліотека №18 на освітній інклюзивний простір. Передбачено, що тут люди з інвалідністю зможуть читати, відпочивати, брати участь у різноманітних заходах. Територія обладнана до потреб людей з інвалідністю: є пандус, маркування простору, книги шрифтом Брайля, відповідне технічне забезпечення.

Концепцію простору розвивали ще з 2015 року. Обрали для реалізації ідеї саме цю бібліотеку, оскільки вона розташована близько до школи-інтернату № 100 для дітей з порушеннями зору. Із 2016 року тривала реновація приміщення - відбувався ремонт, закупівля меблів, оновлення техніки та книжкових фондів. Важливу роль у перевтіленні простору мав активний львів'янин Микола Пех, що здобув освіту в США та Великій Британії та був одним із співзасновників організації "Інститут українських студій", усе життя боровся зі стереотипами щодо незрячих людей.

Станом на нині, у приміщенні повністю змінили фасад, дах, усі мережі, замінили вікна. На перетворення "Сенсотеки" виділили 4,5 мільйона гривень, і ще близько мільйона - на техніку, принтер шрифтом Брайля, нові меблі та відеозбільшувач для читання.

Читайте також: 7 книжкових новинок серпня: фанократія, чоловічі правила та казка про букву Ї

За матеріалами Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #бібіліотека #Сенсотека #інклюзія #простір #Стрийський парк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...