• Головна
  • Перший концерт з глядачами у Львівській філармонії: як це було, - ВІДЕО
13:18, 10 серпня 2020 р.
Надійне джерело

Перший концерт з глядачами у Львівській філармонії: як це було, - ВІДЕО

Фото - 032.ua

Фото - 032.ua

6 серпня у Львівській філармонії пройшов концерт з глядачами. Тоді вперше за весь період карантину відвідувачі прийшли підтримати музикантів. Від того часу двері філармонії завжди відчинені для поціновувачів музичного мистецтва. Журналістка 032.ua побувала там та розповіла про атмосферу карантинної музики. 

Концерт “Royal Duet” розпочав цикл подій п'ятого фестивалю “Pizzicato e Cantabile”. Протягом 10 днів музиканти дивуватимуть слухачів новим виконанням сучасних та класичних творів, вокальними вечорами, вечорами органної та клавесинної музики та шедеврами квартетного жанру. 

Своєю майстерність глядачів дивували відомі львівські виконавиці - органістка та організаторка фестивалю Олена Мацелюх та Меланія Макаревич, яка грала на клавесині. 

"Сьогодні ми хвилюємося і не хвилюємося, бо до цього часу концерти проходили тільки онлайн. Сьогодні дуже гарна подія, бо окрім того, що буде онлайн-трансляція в залі будуть живі глядачі. Це є просто свято для виконавця", - про свої емоції розповіла Олена Мацелюх.

У оновленому Концертному залі Людкевича звучатимуть відомі твори таких композиторів, як Вівальді, Баха та його синів, Моцарта, Ліста, Дебюссі, Шуберта та ще багатьох інших. Однак це ще не всі новинки, які приготували організатори. За ці дня ви зможете послухати композиції галицьких митців — Січинського та Людкевича, вокальні мініатюри Вольфа, Шоссона, Дебюссі, Шуберта, Штрауса, а також номери та сцени зі всесвітньовідомих ораторій та опер Моцарта, Доніцетті, Скарлатті та багатьох інших.

До “Pizzicato e Cantabile” входять 15 концертів. Деякі з них можна переглянути на сторінках у Facebook та YouTube Львівської філармонії. Сам фестиваль триватиме до 16 серпня, а квитки в глядацький зал можна придбати усього за 100 гривень. 

Детальніше про відкриття сезону з глядачами дивіться у відео:

Нагадаємо, що 29 липня у залах майбутнього Музею модернізму Львівської галереї мистецтв одеський художник Олександр Ройтбурд презентував свою виставку. 39 експонатів так чи інакше показували проблеми українського суспільства під час пандемії коронавірусу. 

Читайте також: Житло, де народжувалися лише дівчатка: незвична історія найстарішої хатини у "Шевченківському гаю", - ВІДЕО, ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівська філармонія #концерт #концерт з глядачами #фестиваль “Pizzicato e Cantabile” #новини Львів #новини Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...