• Головна
  • У Митрополичих садах презентували кінострічку про життя Андрея Шептицького, - ВІДЕО
17:25, 31 липня 2020 р.
Надійне джерело

У Митрополичих садах презентували кінострічку про життя Андрея Шептицького, - ВІДЕО

Фото - 032.ua

Фото - 032.ua

29 липня в Митрополичих садах, що на Святоюрській горі, відбувся закритий показ кінострічки "Андрей Шептицький: актуальне". Фільм презентували з нагоди 155-ліття відомого Митрополита УГКЦ. 

Благодійність, пожертвування, збереження української художньої спадщини та допомога пласту - це не єдині здобутки Митрополита Шептицького. Аби повністю описати усе, що він зробив для України автори кінострічки зібрали істориків, лікарів, художників та всіх дотичних до ідей Шептицького людей. Таким чином вони вирішили донести до глядача, як започатковані митрополитом Андреєм ініціативи діють сьогодні. 

Попри те, що це документальний фільм, його переглянули на одному диханні. Кінострічка розпочалася з біографії самого Митрополита, а згодом і розповіли про його громадську діяльність. Мало хто знав, але ідею створення Українського греко-католицького університету запропонував саме Андрей Шептицький. Також він матеріально та духовно підтримував пластунів, українських художників та лікарів.

Шептицький був не лише благодійником, але й дуже цінив українське мистецтво та іконопис. Відтак скуповував та колекціонував ікони та картини. Після нього залишився величезний спадок не лише різноманітних експонатів, а й духовних настанов. 

На презентації фільму були: Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, Преосвященний владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, духовенство та інші гості. Після перегляду кіно усіх запросили на банкет, де головною ставою був авторський десерт за рецептом Софій Шептицької. 

Читайте також: "Хроніки чумного року": художник Олександр Ройтбурд присвятив виставку пандемії COVID-19, - ФОТО, ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#"Андрей Шептицький: актуальне" #показ кінострічки #фільм #показ фільму #новини Львова #новини Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,84
42,89
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...