• Головна
  • Як отримати засоби реабілітації безкоштовно?
Новини компаній
12:45, 28 липня 2020 р.

Як отримати засоби реабілітації безкоштовно?

Новини компаній

Сьогодні людині з інвалідністю отримати потрібний засіб реабілітації значно простіше, оскільки спеціальна державна програма передбачає надання якісних колясок безплатно. Забезпеченням займаються багато підприємств, зокрема на https://www.ortotehno.com у каталозі товарів є безліч якісних засобів реабілітації.

Процес отримання передбачає ряд вимог. Розповідаємо детальніше, що вони включають.

Як отримати засоби реабілітації безкоштовно?, фото-1

Куди звертатися для подання заявки?

Такими питаннями займаються органи соцзахисту, тож із усіма необхідними документами варто звертатися саме в ці установи. Вони допоможуть оформити направлення і зареєструють особу з інвалідністю у базі.

Які документи потрібно подавати?

  1. Заяву про постанову на облік.
  2. Документ, що посвідчує особу, для дітей – свідоцтво про народження.
  3. Ідентифікаційний код.
  4. Висновки спеціальних комісій із медичними показаннями щодо необхідності надання засобу реабілітації. Для дорослих осіб з інвалідністю ― направлення від медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) і оформлення індивідуальної програми реабілітації; для дітей з інвалідністю ― лікувально-консультативна комісія (ЛКК) із оформленням заключення.
  5. Довідка про реєстрацію за місцем проживання (для дітей).
  6. Посвідчення, що надає можливість отримувати пільги.

Першими у черзі на забезпечення засобами реабілітації стоять діти з інвалідністю, позачергово обслуговуються учасники АТО.

Після надання необхідних документів усі дані реєструються органами соцзахисту і видається направлення, що дозволяє отримати необхідний виріб.

Також людині з інвалідністю надається список підприємств, на які вона може звернутися для виконання замовлення. Строки отримання залежать від виділеного фінансування.

Чи можна отримати нову коляску раніше закінчення терміну експлуатації вже виданої?

Так, виключення можливі за таких умов:

  • засіб реабілітації зламався і його ремонт неможливий (у цьому випадку потрібне підтвердження із сервісу, що займається обслуговуванням засобів реабілітації);
  • коляску викрадено (необхідне підтвердження цього випадку від органів МВС);
  • антропометричні дані користувача змінилися (цей пункт стосується дітей, тож потрібен відповідний консультативний висновок від ЛКК).

У яких випадках можна відмовитися від засобу реабілітації?

У разі зміни медичних показань, якщо вони відбулися у період між подачею заявки і процесом виготовлення виробу. Потрібно надати відповідний висновок від МСЕК або ЛКК і здійснити замовлення на новий засіб реабілітації.

Для відмови необхідно скласти письмову заяву. Водночас, особа з інвалідністю знімається з обліку на час експлуатації засобу реабілітації, не включаючи випадок, що описаний вище.

Доставка засобів реабілітації здійснюється за вказаним місцем прописки кур’єрською службою або представниками підприємства-постачальника.

Отримати якісну коляску українського або європейського виробника ― реально, подавши необхідні документи. Спеціалізовані підприємства підберуть засіб реабілітації, який ідеально підходитиме саме для вас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...