• Головна
  • У Львові знайдені залишки храму біля фонтану "Кульбаба" засипали піском, - ФОТО
13:08, 27 липня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові знайдені залишки храму біля фонтану "Кульбаба" засипали піском, - ФОТО

Фото - Іван Радковець

Фото - Іван Радковець

У Львові під час ремонтних робіт біля колишнього фонтану "Кульбаба" знайшли залишки храму Воздвиження Чесного Хреста. В Львівській міській раді наголосили, що історичну знахідку планують законсервувати. Однак вже сьогодні, 27 липня, у мережі з'явилися фото, де мури храму засипають піском. 

Такі світлини на своїй сторінці у Facebook опублікував відомий львовознавець Іван Радковець та написав, що ховають “пам'ятку під пісок”. На фото видно те, що спецтехніка висипає купу піску безпосередньо на місце, де ще нещодавно проводили археологічні розкопки.

Реакцію ЛМР чекали не довго, адже одразу у коментарях під дописом керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко відповіла, що засипка піском - це і є елемент консервації.

"Виявлені у процесі рятівних розкопок архітектурно-археологічні релікти храму Воздвиження Чесного Хреста є новими конкретними джерелами для вивчення історії Львова. З ряду важливих причин недоцільно здійснювати музеєфікацію автентичних обєктів. Вони повинні бути належно законсервованими та відзначеними сучасними архітектурними засобами у впорядкування цієї частини площі Галицької" - п.9 звіту рятівної археологічної служби за результатами проведених археологічних досліджень площі. Засипка піском - це і є елемент консервації", - написала вона.

У відповідь на її коментар Іван Радковець подякував чиновниці за роз’яснення.

“Дякую за роз’яснення. Певно не звернув увагу на "Паспорт об'єкту". Думаю, що там так і написано: "Ведуться належні консерваційні роботи реліктів храму Воздвиження Чесного Хреста", - відповів чоловік. 

Коментарі під постом у Facebook. Фото - 032.ua

Коментарі під постом у Facebook. Фото - 032.ua

Нагадаємо, що ще у травні розпочали реконструкцію фонтану на площі Галицькій у Львові. На місці колишнього фонтану «Кульбаба» планують облаштувати сухий фонтан. Однак виявлені мури давнього храму законсервують та встановлять мініатюрний макет храму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фонтан "Кульбаба" #Львів #залишки храму #засипали піском
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,90
EUR
42,83
42,92
PLN
9,85
9,89
Оголошення
live comments feed...