• Головна
  • Майже 2000 львів'ян мають антитіла на COVID-19: подробиці
21:05, 17 липня 2020 р.
Надійне джерело

Майже 2000 львів'ян мають антитіла на COVID-19: подробиці

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

Досі у Львові тестують медичних працівників і пацієнтів на наявність антитіл до коронавірусу. Загалом ІФА-тести пройшли 13251 особи, з них 1682 людей мають позитивний результат. 

Як повідомив керівник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, загалом протестували 13251 особу. Серед них 7056 медичних працівників, 2442 пацієнти лікарень, 3753 контактні особи (тобто ті, які контактували з хворими).

Позитивний ІФА-тест отримали 1682 осіб. З них у 666 — виявили імуноглобуліни М, що може свідчити про гостру фазу захворювання, а в решти — імуноглобуліни G, що може свідчити про перенесене захворювання. Всі, у кого виявили імуноглобуліни М, обов’язково пройдуть і ПЛР-тестування.

На Львівщині ІФА-тестування проводять у 6 міських закладах, які мають спеціальні лабораторії, — це 2-га і 3-тя міські поліклініки, 1-ша та 4-та міські лікарні, лікарня швидкої медичної допомоги та міська дитяча лікарня.

Довідково. ПЛР-тестування - тестування методом полімеразної ланцюгової реакції. Таке тестування показує наявність чи відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу. Завдяки ПЛР-тесту можна виявити у хворого коронавірус ще у перші дні зараження. Проводять тестування методом забору зразків із верхніх дихальних шляхів (носоглотки) пацієнта. Дослідження відбувається протягом 4-6 годин.

ІФА-тестування - це імуно-ферментний аналіз, за допомогою якого виявляють антитіла, які виробляються коли організм уражений вірусом. До того ж, методом ІФА-тестування визначають імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляють M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G — то людина перехворіла вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання.

Нагадаємо, що Зранку, 17 липня, у Львові та на Львівщині підтвердили 7754 випадки інфікування коронавірусом, з них 203 людини померли, 1305 пацієнтів одужали.

Читайте також: У МОЗ розповіли, як та на скільки підвищать заробітну плату лікарів з 1 вересня, - ВІДЕО

Матеріал підготовлено на основі повідомлення з сайту ЛМР

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #Львів #ІФА-тестування #ПЛР-тестування #Львівщина #антитіла
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали, що стосуються поширення коронавірусу у Львові, Україні та світі, останні новини від державної влади та міста, корисна інформація для українців, поради від лікарів, актуальна інформація про роботу закладів громадського харчування, торгових центрів тощо.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...