• Головна
  • Мешканців Дніпропетровщини спіймали на фінансових махінаціях: викрали 6 млн грн, - ФОТО
17:23, 13 липня 2020 р.
Надійне джерело

Мешканців Дніпропетровщини спіймали на фінансових махінаціях: викрали 6 млн грн, - ФОТО

Мешканців Дніпропетровщини спіймали на фінансових махінаціях: викрали 6 млн грн, - ФОТО

На Львівщині затримали двох шахраїв з Дніпропетровської області. Пара чоловіків ще в лютому цього року зареєструвала ФОП і почала готуватися до схеми викрадення коштів одного з підприємств на Львівщині. Їх підозрюють у розкраданні 6 000 000 гривень.

Як повідомили у поліції Львівської області, у ході слідства встановили, що мешканці Дніпропетровщини заздалегідь все спланували. Один із них зареєструвався як фізична особа-підприємець та відкрив кілька рахунків у банках. Його раніше уже притягували до відповідальності за вбивство, розбійний напад та інші злочини.

На початку травня пара чоловіків перевипустила сім-картку і отримала доступ до "фінансового" телефону бухгалтера комерційної структури. Відтак, до файлового ключа, яким і відкрили рахунки підприємства. Після цього упродовж двох днів шахраї перевели на свій рахунок 6 млн грн з комерційної установи. Гроші одразу зняли у різних банкоматах і відділеннях банків.

Щоби не потрапити у поле зору поліцейських та уникнути відповідальності, використовували маски і капюшони, а по місту переміщувалися виключно на таксі, а потім взагалі змінили номери мобільних телефонів та місце проживання. Їх обох затримали 10 липня - одного у Кривому Розі, а іншого у Києві. Обом повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 185 (крадіжка), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Галицький райсуд Львова обрам для них запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави 6,5 мільйонів гривень загалом.

За матеріалами ГУ НП у Львівській області

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #Львівщина #шахраї #гроші
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...