• Головна
  • Як іноземцям уникнути обсервації в Україні: інформація від МОЗ
10:29, 1 липня 2020 р.
Надійне джерело

Як іноземцям уникнути обсервації в Україні: інформація від МОЗ

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

1 липня під час онлайн-брифінгу Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, про процедуру приймання іноземців з країн "червоної зони" в Україні. 

Як повідомляє журналістка 032.ua, очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов наголосив, що усі іноземці, які прибувають в Україну з "червоної зони" повинні проходити режим самоізоляції. Вони повинні встановити додаток "Дія", аби Уряд міг контролювати дотримання режиму. 

"Останнім рішенням Уряду були внесені зміни, щодо іноземців з країн "червоної зони", які приїжджають в Україну. Коли людина приїжджає з країн "червоної зони", вона повинна встановити додаток "Дія" на смартфоні і піти на 14 днів самоізоляції. Це обов'язково", - наголосив посадовець.

За словами міністра, режиму обсервації іноземці можуть уникнути. Для цього вони повинні пройти за власний рахунок ПЛР-тестування, яке підтвердить відсутність COVID-19 у людини. В такому випадку приїжджий може не перебувати на самоізоляції 14 діб. 

" Якщо іноземець не хоче знаходитися 14 днів на обсервації, то він може пройти відповідне ПЛР-тестування у кваліфікованих референс-лабораторіях України. У випадку якщо результат тесту негативний, то ця лабораторія повідомляє уряд про результат і людину знімають з режиму самоізоляції. Тестування на COVID-19 проводять за його власний рахунок", - додав Максим Степанов. 

Нагадаємо, що зранку 1 липня в Україні лабораторно підтвердили 44 998 випадків COVID-19. З них 1173 смертей хворих та 19 548 пацієнтів одужало. За добу зафіксували 664 нові випадки. 

Читайте також: Туристи зеленої та червоної зон: як аеропорти України прийматимуть пасажирів під час пандемії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #аеропорти #самоізоляція #обсервація #іноземці #тестування #червона зона
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...