• Головна
  • 27 червня: яке свято сьогодні відзначають українці
13:15, 27 червня 2020 р.
Надійне джерело

27 червня: яке свято сьогодні відзначають українці

Фото умовне / pinterest.com

Фото умовне / pinterest.com

У суботу, 27 червня, жителі відзначають Міжнародний день рибальства та День мікро-, малих і середніх підприємств. Кореспондентка 032.ua пропонує читачам детальніше дізнатися про ці свята. 

Міжнародний день рибальства

Міжнародний день рибальства офіційно встановили у 1985 році. Риболовля - одне з масових захоплень людей. У цей день у багатьох країнах проводяться змагання з рибної ловлі, різні навчальні семінари. Заходи збирають як рибалок з великим стажем, так і початківців любителів. 

На Львівщини у Яворівському районі є найбільша спортивна водойма в Україні. Налічує 90 секторів для лову. Вона розташована біля села Прилбичі на річці Гнойонець. Це 48 км від Львова. З 2008 року водойму взяли у довготермінову оренду Львівським Карповим Клубом, щоб проводити змагання, пропаганду спортивної риболовлі. Найважливішим принципом риболовлі тут є: "спіймав - відпусти". Рибу забирати з категорично заборонено.

Головним об'єктом лову є короп. Середня вага цієї риби тут становить близько 6 кілограм. Найбільші особини, що попадаються рибалкам, сягають ваги у 18 кілограмів.

Місце відоме не лише в Україні, а й за її межами. Саме тут мав би відбутися Чемпіонат світу зі спортивної ловлі коропа у вересні 2020 році. Однак, за даними на сайті Tridentlake, його перенесли на 2021 рік. 

Фото: водойма "Прибилчі" / wikipedia.org

Фото: водойма "Прибилчі" / wikipedia.org

  День мікро-, малих і середніх підприємств

Сьогодні у світі відзначають День мітро-, малих і середніх підприємство. Як повідомили на сайті dilovamova, свято встановили у 2017 році. Мета цієї міжнародної події полягає у тому, щоб спонукати держави сприяти підвищенню обізнаності широкої громадськості про ці форми бізнесу. Сприяти діям у його підтримку, підкреслити важливу роль мікро-, малих і середніх підприємств у справі досягнення цілей в галузі сталого розвитку.

Фото умовне / empreendedor.com.br

Фото умовне / empreendedor.com.br

Нагадаємо, кореспондентка 032.ua розповідала, скільки буде вихідних у липні 2020 року та що святкуватимуть українці. 

Читайте також: Що їдять на сніданок львівські спортсмени, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #свято #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,98
40,04
EUR
43,15
43,20
PLN
10,01
10,05
Оголошення
live comments feed...