• Головна
  • У Львові відзначили День кримськотатарського прапора, - ФОТО
22:17, 26 червня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові відзначили День кримськотатарського прапора, - ФОТО

Фото: Андрій Андрух

Фото: Андрій Андрух

26 черня кримські татари відзначають День свого національного прапора. З цієї нагоди у Львові на флагштоці перед будівлею міської Ратуші підняли кримськотатарський прапор. Таким чином висловили підтримку корінному народу Криму.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, традиція відзначати День кримськотатарського прапора уже стала щорічною. Це спосіб пам'ятати й нагадувати іншим, що Крим — це Україна. Традиційно заходи у цей день відбуваються під гаслом: "Два прапора — єдина країна!".

Урочисте підняття національного прапора кримськотатарського народу відбулося за участю громади кримських татар. Спочатку на флагштоці підняли прапор, а відтак виконали Гімн кримськотатарського народу та Гімн України. Виступив і представник корінного народу Криму Енвер Бекіров, який нагадав, що уже 6 років на його батьківщині панує чобіт окупанта.

"День вшанування прапору кримськотатарського народу набув особливої важливості. Дуже багато важливого опинилося сьогодні під забороною. І в будь-який момент людина, яка має навіть елементи, кольори чи візерунки, за якими її можна ідентифікувати від інших, може бути піддана репресіям. Останні 6 років у мого народу забрали право вшановувати пам’ять жертв геноциду, вшановувати свій національний прапор, навіть говорити рідною мовою теж небезпечно і складно. І тому сьогодні прапор є символом ненасильницького спротиву", - додав Енвер Бекіров.

Зазначимо, прапор кримських татар — це полотно блакитного кольору із зображеним на ньому золотистим гербом — тамгою. Після проголошення Україною незалежності, 1991 року блакитний стяг був прийнятий Курултаєм (національними зборами) кримськотатарського народу як національний.

За матеріалами Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #День кримськотатарського прапора #події #культура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...