• Головна
  • У Львові погодили План заходів “Зеленого міста”: які пріоритети
19:11, 26 червня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові погодили План заходів “Зеленого міста”: які пріоритети

Фото умовне, автор: Роман Балук

Фото умовне, автор: Роман Балук

26 червня виконком Львівської міськради прийняв рішення про погодження Плану заходів “Зеленого міста” для Львова. Це перший план “зеленого” розвитку міста в Україні. Зараз аналогічні документи впроваджують у Києві та Маріуполі.

Як передає 032.ua, План заходів дозволяє оцінити як швидко місто рухається на шляху до сталого розвитку, які є пріоритетні заходи, куди та скільки коштів залучати. Документ розробляли разом із депутатами, громадськими організаціями, профільними комунальними установами, науковцями та представниками бізнесу. Розпланували заходів для Львова на найближчі 15 років, до 2035 року. За словами заступника міського голови Геннадія Васьківа, це дозволить також значно скоротити переговори з іноземними інвесторами при залученні коштів на проєкти.

Серед основних напрямків роботи згідно з Планом є такі: поводження з твердими побутовими відходами, водопостачання та водоочистка, зменшення негативного впливу транспорту на міське середовище, енергоефективність, розвиток зелених зон. У рамках реалізації заходів планують: встановити нову систему моніторингу повітря у місті, впровадити електронний квиток, оновити громадський транспорт і мережу, створити нові пішохідні й велосипедні доріжки, рекультивувати сміттєвий полігон у Грибовичах, збудувати завод механіко-біологічної очистки відходів та новий полігон, удосконалити систему роздільного збору ТПВ, збудувати біогазову ТЕЦна території установки очистки стічних вод, оновити систему водопроводів, відокремити систему дощової каналізації від каналізаційних систем в новій забудові та інше.

Фінансовий розрахунок від "Зеленого міста"

Капітальні видатки на усіх заходи за планом становлять 654 мільйони євро до 2035 року. Це як бюджетні кошти, так і прогнозована підтримка інвесторів та донорів.

Додамо, що Green City Action Plan — це програма ЄБРР, яка передбачає стратегію “зеленого розвитку міста” за всіма напрямами. У Львові розробка Плану є пілотним проєктом, який фінансується за кошти ЄБРР. Банк, зокрема, вибрав підрядника — чеську компанію-консультанта Enviros.

Читайте також: За що любити Львів: 15 причин від мешканців і гостей міста

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #Зелене місто #екологія #План розвитку #План заходів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...