• Головна
  • У Львові відбулося два пікети: за автобуси в Рудне і проти транспортного колапсу, - ФОТО
19:08, 20 червня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові відбулося два пікети: за автобуси в Рудне і проти транспортного колапсу, - ФОТО

У Львові відбулося два пікети: за автобуси в Рудне і проти транспортного колапсу, - ФОТО

20 червня відбулося одразу два пікети з перекриттям доріг у Львові. На вулиці міста вийшли мешканці Рудного, а також кількох вулиць у Львові. Вимагали відновити курсування маршруток до смт Рудне та проти руху автомобілів по мікрорайону Збоїща.

Як повідомив голова ГО "Варта-1" Ігор Зінкевич, мешканці Рудного протестували на Кільцевій дорозі. Кілька десятків жителів безперестанку рухалися по пішохідному переходу й таким чином перекрили для проїзду дорогу. Час від часу пропускали автомобілі.

Головна мета - привернути увагу влади до відсутності транспортного сполучення зі Львовом у час карантину. Вимагають запустити повноцінний автобусний маршрут Рудне - Львів замість шатл-басу до кінцевої зупинки львівського автобуса №52. Мешканці Рудного працюють у Львові та не мають як добратися на роботу, це і стало причиною виходу на пікет.

Зазначимо, напередодні у Львівській міськраді повідомили про курсування шатл-басу, який "довозить людей зі Старого Рудно до кінцевої зупинку маршруту № 52 у смт. Рудно". Шатл-бас №28а розпочинає курсувати о 6:30 та з інтервалом 20 хвилин їздить до 19:40.

Рудне, фото "Варта-1"

Рудне, фото "Варта-1"

На інший пікет вийшли біля своїх будинків мешканці вулиць Розточчя, Нагірної та Загірної у Львові. Як повідомила львівська активістка Олеся Дацко, жителі незадоволені транспортними реформами у місті, зокрема, однією смугою руху на в'їзд до Львова з "Київської та Рава-Руської трас" (автодороги М-06 і М-09). За переконанням мешканців, у зв'язку з цим дорога на Галицькому перехресті перетворилася на суцільний затор, який водії авто об'їжджають територією Збоїща. А ці вулиці не пристосовані до активного руху транспорту і навіть не мають асфальтного покриття.

"Тротуарів немає ні на Загірній, ні на Нагірній, ні на Розточчі. У багатьох місцях дороги настільки вузькі, що коли там проїжджає машина, людина пройти не може. Стояння пів години, щоб пройти з дитиною до школи, поліклініки - норма. Розгнівані автомобілісти на зауваження мешканців вулиці і писки били, і балончиками пшикали. Вимагаємо транспортну схему Львова і розрахунки машинопотоків. З поперечними профілями усіх вулиць!", - заявила Олеся Дацко.

Читайте також: У Львові нетверезий водій покусав патрульного, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #транспорт #пікет
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...