
Новини компаній
09:00, 12 червня 2020 р.
Як вибрати форми для випічки
Новини компаній
Багато професійних кухарів і домогосподарок бажають прикрасити святковий стіл ароматною випічкою. Але не завжди для цього в наявності є не тільки необхідні інгредієнти, але і відповідний кондитерський інвентар. Обирайте якісний професійний посуд та форми для випікання в інтернет-магазині Тортіно для втілення будь-яких кулінарних ідей.
Отже, кондитерське мистецтво починається з форм для випічки. Вони бувають різні: металеві кільця (цільні, роз'ємні, з регульованим діаметром), квадрати, прямокутники, ромби, силіконові ємності у вигляді сердець і навіть фігурок з кумедних мультиків та футбольних м’ячів. Для того щоб вибрати, варто розглянути корисні особливості матеріалів, з яких виготовляють форми для випічки.
Силікон
Основні переваги силікону перед іншими видами посуду – його довговічність і універсальність:
Силіконовий посуд не потрібно змащувати перед роботою, його неможливо розбити.
При використанні в межах інтервалу рекомендованих температур (від –60°С до +280°С) він ніколи не пошкодиться.
Силікон не вбирає до себе сторонніх запахів, не вступає в хімічну взаємодію з продуктами і не виділяє шкідливих речовин в процесі використання.
Силіконові форми легко миються звичайною губкою (адже при використанні силікону випічка ніколи не пригорить, тому посуд залишиться чистим).
Форми з силікону зручно зберігати – їх можна скласти, зім'яти, сплющити, силікон від цього не постраждає.
Треба окремо виділити деякі вимоги щодо користування силіконом:
- в процесі миття силіконового посуду не слід використовувати гострі предмети і жорсткі порошкоподібні миючі засоби;
- неможна ставити силіконову форму на відкритий вогонь.
Кераміка
Цей традиційний посуд достатньо дорогий, але естетично привабливий, що дозволяє подавати готову випічку на стіл прямо в ньому. Кераміка не руйнує вітамінів, які знаходяться в продуктах. Пориста структура матеріалу забезпечує збереження тепла на тривалий час. Керамічні форми оптимальні для приготування страв в температурному режимі понад 200°С.
Скло
Скляний посуд за своїми фізичними якостями схожий з керамікою. В скляних і керамічних формах можна випікати відкриті м'ясні і рибні пироги і запіканки. Скло у хімічному відношенні абсолютно інертне, що дозволяє повністю зберегти смак продуктів при випіканні. До того ж скло – прозорий матеріал, тому ваш пиріг не має шансів підгоріти. Скляні жароміцні форми для випічки придатні як для звичайної духовки, так і для мікрохвильовки. Головним недоліком скляних і керамічних форм є крихкість.
Чавун
Форми з чавуну екологічно безпечні при нагріванні в духовій шафі. Випікання страв здійснюється поступово і рівномірно, тому можна не хвилюватися, що випічка в такій формі підгорить. Недоліки чавуну – значна вага і підвищена крихкість – розбити чавунну форму досить легко.
Металеві
Довговічні і придатні для щоденного використання. Алюмінієві форми для випічки мають високий ступінь теплопровідності, завдяки чому швидко нагріваються і мінімізують процес випікання. Ємності з алюмінію відмінно підходять для готування печива, бісквіту, пісочних кексів, мафінів, тарталеток і піц. Застосування алюмінію вимагає точного дотримання часу термічної обробки, що може запобігти пересушуванню і підгорянню або створенню непропеченої страви.
Форми для випічки з нержавіючої харчової сталі на сьогоднішній день найбільш поширені. Вони ідеальні для випічки здоби і бісквітів. Головні переваги металевих форм:
- доступна ціна;
- стійкість до впливу лугів і кислот;
- незначна вага;
- простота в експлуатації і догляді;
- здатність не змінювати колір і смак готової випічки.
Дуже вигідні, як варіант, металеві кільця. Варто купити для спроби безшовні нероз’ємні кільця з високими бортиками декількох розмірів. Найпопулярніші: 14см, 16см, 18см і 20см. Якщо щільно обернути таке кільце фольгою, тісто «не втече». А після випічки в кільці можна зібрати торт. При дбайливому зберіганні нероз’ємні кільця не деформуються.
Паперові
Паперові форми виробляються з декількох шарів пергаменту, стійкого до підвищених температур. Їх відносять до одноразових виробів для випікання жульєнів, пасок і запіканок.
Форми для випічки купити в інтернет-магазині Тортіно дуже просто, достатньо зробити замовлення на сайті або зателефонувати нам за номером, вказаним в контактах.
Наша адреса – Україна, м. Львів, вул. В. Великого, 22
Телефонуйте ☎ 050-288-84-00
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
06:34, 11 червня
5
09:50, Вчора
77
06:35, 11 червня
21
09:09, 16 червня
9
live comments feed...
Коментарі