Новини компаній
09:00, 12 червня 2020 р.

Як вибрати форми для випічки

Новини компаній

Багато професійних кухарів і домогосподарок бажають прикрасити святковий стіл ароматною випічкою. Але не завжди для цього в наявності є не тільки необхідні інгредієнти, але і відповідний кондитерський інвентар. Обирайте якісний професійний посуд та форми для випікання в інтернет-магазині Тортіно для втілення будь-яких кулінарних ідей.

Отже, кондитерське мистецтво починається з форм для випічки. Вони бувають різні: металеві кільця (цільні, роз'ємні, з регульованим діаметром), квадрати, прямокутники, ромби, силіконові ємності у вигляді сердець і навіть фігурок з кумедних мультиків та футбольних м’ячів. Для того щоб вибрати, варто розглянути корисні особливості матеріалів, з яких виготовляють форми для випічки.

Силікон

Основні переваги силікону перед іншими видами посуду – його довговічність і універсальність:

  1. Силіконовий посуд не потрібно змащувати перед роботою, його неможливо розбити.

  2. При використанні в межах інтервалу рекомендованих температур (від –60°С до +280°С) він ніколи не пошкодиться.

  3. Силікон не вбирає до себе сторонніх запахів, не вступає в хімічну взаємодію з продуктами і не виділяє шкідливих речовин в процесі використання.

  4. Силіконові форми легко миються звичайною губкою (адже при використанні силікону випічка ніколи не пригорить, тому посуд залишиться чистим).

  5. Форми з силікону зручно зберігати – їх можна скласти, зім'яти, сплющити, силікон від цього не постраждає.

Треба окремо виділити деякі вимоги щодо користування силіконом:

  • в процесі миття силіконового посуду не слід використовувати гострі предмети і жорсткі порошкоподібні миючі засоби;
  • неможна ставити силіконову форму на відкритий вогонь.

Кераміка

Цей традиційний посуд достатньо дорогий, але естетично привабливий, що дозволяє подавати готову випічку на стіл прямо в ньому. Кераміка не руйнує вітамінів, які знаходяться в продуктах. Пориста структура матеріалу забезпечує збереження тепла на тривалий час. Керамічні форми оптимальні для приготування страв в температурному режимі понад 200°С.

Скло

Скляний посуд за своїми фізичними якостями схожий з керамікою. В скляних і керамічних формах можна випікати відкриті м'ясні і рибні пироги і запіканки. Скло у хімічному відношенні абсолютно інертне, що дозволяє повністю зберегти смак продуктів при випіканні. До того ж скло – прозорий матеріал, тому ваш пиріг не має шансів підгоріти. Скляні жароміцні форми для випічки придатні як для звичайної духовки, так і для мікрохвильовки. Головним недоліком скляних і керамічних форм є крихкість.

Чавун

Форми з чавуну екологічно безпечні при нагріванні в духовій шафі. Випікання страв здійснюється поступово і рівномірно, тому можна не хвилюватися, що випічка в такій формі підгорить. Недоліки чавуну – значна вага і підвищена крихкість – розбити чавунну форму досить легко.

Металеві

Довговічні і придатні для щоденного використання. Алюмінієві форми для випічки мають високий ступінь теплопровідності, завдяки чому швидко нагріваються і мінімізують процес випікання. Ємності з алюмінію відмінно підходять для готування печива, бісквіту, пісочних кексів, мафінів, тарталеток і піц. Застосування алюмінію вимагає точного дотримання часу термічної обробки, що може запобігти пересушуванню і підгорянню або створенню непропеченої страви.

Форми для випічки з нержавіючої харчової сталі на сьогоднішній день найбільш поширені. Вони ідеальні для випічки здоби і бісквітів. Головні переваги металевих форм:

  • доступна ціна;
  • стійкість до впливу лугів і кислот;
  • незначна вага;
  • простота в експлуатації і догляді;
  • здатність не змінювати колір і смак готової випічки.

Дуже вигідні, як варіант, металеві кільця. Варто купити для спроби безшовні нероз’ємні кільця з високими бортиками декількох розмірів. Найпопулярніші: 14см, 16см, 18см і 20см. Якщо щільно обернути таке кільце фольгою, тісто «не втече». А після випічки в кільці можна зібрати торт. При дбайливому зберіганні нероз’ємні кільця не деформуються.

Паперові

Паперові форми виробляються з декількох шарів пергаменту, стійкого до підвищених температур. Їх відносять до одноразових виробів для випікання жульєнів, пасок і запіканок.

Форми для випічки купити в інтернет-магазині Тортіно дуже просто, достатньо зробити замовлення на сайті або зателефонувати нам за номером, вказаним в контактах.

Наша адреса – Україна, м. Львів, вул. В. Великого, 22

Телефонуйте ☎ 050-288-84-00

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...