• Головна
  • На Самбірщині відкрили Центр соціальної підтримки дітей та сімей, - ФОТО
20:23, 9 червня 2020 р.
Надійне джерело

На Самбірщині відкрили Центр соціальної підтримки дітей та сімей, - ФОТО

На Самбірщині відкрили Центр соціальної підтримки дітей та сімей, - ФОТО

9 червня у селі Корналовичі Самбірського району відкрили Центр соціальної підтримки дітей та сімей. Заклад забезпечуватиме права дітей на виховання в сім’ї або умовах, наближених до сімейних. В установі зможуть знайти прихисток сім'ї з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОДА, дітей та потребуючі сім'ї захищатиме держава. Таким чином сподіваються і запобігати сирітству та покращувати соціальне благополуччя дітей. Центр створили в результаті трансформації Самбірського районного дитячого будинку змішаного типу «Рідний дім».

У закладі діятиме чотири відділення: «Матері з дітьми», «Термінового влаштування», «Служби підтримки сім’ї» та «Служби раннього втручання». Загалом тут зможуть тимчасово охопити соціальними послугами 86 осіб. Це діти-сироти, особи, позбавлені батьківського піклування, діти, які проживають у складних життєвих обставинах, особи, що потерпіли від насилля. 

У Центрі працюватимуть фахівці соціальної роботи, вчитель-логопед, вчитель-дефектолог, вихователі, педіатр, невролог, реабілітолог, практичний психолог. Потребуючі зможуть перебувати у закладі до року часу, за цей період їм допоможуть вирішити соціально-побутові питання. Що стосується дітей, які потрапляють до Центру, з ними соцслужби працюють до моменту повернення у безпечні умови проживання.

Приміщення відремонтували та реконструювали відповідно до вимог надання нових соціальних послуг. Реєстрували установу упродовж січня - травня 2020 року. З обласного бюджету на діяльність Центру до кінця поточного року виділили 1,5 мільйона гривень. Стільки ж передбачили з бюджету Самбірської райради.

За матеріалами з сайту Львівської ОДА

Читайте також: COVID-19, домашнє насильство та потребуючі: як підтримують самотніх матерів, літніх людей та безхатьків на Львівщині

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #Львівщина #Центр соціальної підтримки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...