• Головна
  • На Львівщині продовжили карантин: епідеміологічна ситуація не сприяє послабленню
16:16, 5 червня 2020 р.
Надійне джерело

На Львівщині продовжили карантин: епідеміологічна ситуація не сприяє послабленню

Фото: @cdc

Фото: @cdc

Останнім часом на Львівщині фіксують високі показники захворюваності на коронавірусну хворобу, а також госпіталізованих та померлих. Такі дані спонукали обласну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій відкласти послаблення карантину. Відтак усі обмежувальні заходи у Львові та області триватимуть ще щонайменше тиждень.

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОДА у ситуації, коли за добу майже 100 нових інфікованих, не йдеться про послаблення карантинних заходів. Останнім часом спостерігається масове недотримання карантину серед людей, саме це і стає причиною погіршення епідеміологічної ситуації. Відтак мешканців Львівщини попросили дотримуватися правл гігієни та враховувати карантинні заходи.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, відмічається зростання кількості пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування за останні 7 днів. Заповненість ліжок у лікарнях становить майже 23%, а кількість проведених лабораторних тестувань на 100 тис. населення - 27. Загальний показник не дозволяє пом'якшувати карантинні заходи у Львівській області.

Постанова Кабміну передбачає три критерії, за якими можна послаблювати карантин. Львівщина попадає під послаблення лише по двох. По інцидентності область не проходить межу, за якою можна пом’якшувати карантин. Відтак, комісія ухвалила рішення продовжити карантин на території області до 12 червня.

Окрім того, на Львівщині дозволили госпіталізацію призовників, за скеруванням лікарської комісії з метою забезпечення призову, а також перевезення легковими автомобілями з кількістю пасажирів, включаючи водія, до п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років або більшою кількістю пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї.

Читайте також: Львівським медикам, які борються з COVID-19, виплатять матеріальну допомогу

За матеріалами Львівської ОДА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #коронавірус #статистика #COVID-19 #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,75
39,84
EUR
42,78
42,84
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...