• Головна
  • Тюльпанне дерево зацвіло у Ботсаду Франкового університету: атмосферні фото
18:09, 3 червня 2020 р.
Надійне джерело

Тюльпанне дерево зацвіло у Ботсаду Франкового університету: атмосферні фото

Фото: ua.news

Фото: ua.news

На початку червня у Ботанічному саду Львівського університету ім. І. Франка, що на вулиці Черемшини 44, на тюльпанному дереві з'явилися квіти. Ще близько двох-трьох тижнів можна спостерігати його цвітіння. 

Як розповів у коментарі кореспондентці 032.ua директор ботсаду університету ім. І. Франка Андрій Прокопів, "тюльпанним" дерево називають через жовто-зелені квіти, що за формою та розміром нагадують квіти тюльпана. 

"Дерево привабливе у будь-яку пору року, зокрема - через форму листків. Родова наукова назва рослини дослівно означає "дерево-ліра". Вона виникла через оригінальну форму листків, які нагадують музичний інструмент - ліру.  Також цікаво, що восени листки тюльпаннового дерева залишаються лимонно-жовтого кольору, вони не стають багряними", - зазначив Андрій Прокопів. 

У період карантину у Ботанічному саду Львівського університету ім. І. Франка не проводять дні відкритих дверей. На сторінці ж ботсаду у Facebook регулярно публікують атмосферні фото, щоб всі охочі могли насолоджуватися красою.

Нагадаємо, у травні у Ботсаду Львівського університету ім. І. Франка яскраво цвіли рододендрони. Їх назва з грецької мови перекладається як "троянда" та "дерево". Також зараз яскраво цвітуть іриси

Читайте також: У Домівці врятованих тварин прихистили чотирьох лелеченят, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #тюльпанне_дерево #ботсад #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...