• Головна
  • У ЛОДА пояснили, що планують зробити з аварійною дорогою Стрілки-Мшанець
13:38, 2 червня 2020 р.
Надійне джерело

У ЛОДА пояснили, що планують зробити з аварійною дорогою Стрілки-Мшанець

Дорога Стрілки-Мшанець. Фото - з відкритого доступу

Дорога Стрілки-Мшанець. Фото - з відкритого доступу

1 червня директор Департаменту дорожнього господарства Львівської ОДА Орест Шуліковський розповів, як та коли планують відремонтувати аварійну дорогу на Старосамбірщині. 

У коментарі журналістці 032.ua Орест Шуліковський повідомив, що зараз завершують виготовлення проектно-кошторисної документації, вартість якої становить понад 1 млн гривень. Ремонтувати будуть 13 кілометрів дороги, починаючи від села Мшанець. 

"Станом на сьогодні, ми завершуємо виготовлення проектно-кошториcної документації (ПКД) на капітальний ремонт цієї дороги на ділянці від 0 до 12,9 кілометрів. Нульовий кілометр починається в селі Мшанець. Договір з підрядною організацією ми уклали 5 грудня 2019 року, але в 2020 році ми передбачили певну суму, щоб сплатити ПКД, вона складає 1 млн 236 тисяч гривень", - розповів посадовець. 

За словами директора Департаменту дорожнього господарства Львівської ОДА, цей проект зараз знаходиться в Національній поліції, де погоджують організацію дорожнього руху. 

"Коли буде погодження від поліції, то цей варіант ми віддамо на експертизу. А після її проходження ми будемо шукати кошти на ремонт дороги Стрілки-Мшанець", - додав Орест Шуліковський. 

Вартість ремонту 13 кілометрів аварійної дороги становить майже 300 млн гривень. Тому в Департаменті дорожнього господарства Львівської ОДА шукають додаткове фінансування, оскільки виділені на рік кошти вже затверджені і розподілені. 

"До кінця цього року ми будемо шукати додатковий фінансовий ресурс, щоб відремонтувати найбільш проблемні ділянки дороги. Попередньо, вартість ремонту 13 кілометрів дороги складає 270 млн грн. Поки ми не можемо скерувати таку суму. Оскільки цього року кошти Державного дорожнього фонду і обласної Програми утримання експлуатації автомобільних доріг затверджені і розподілені. Тому ми сподіваємось лише на додаткове фінансування", - наголосив посадовець.

Нагадаємо, що юні мешканці Старосамбірського району зняли кумедне відео про дорогу Стрілки-Мшанець. Таким чином вони намагаються привернути увагу до аварійного стану траси.  Відео можна переглянути ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Стрілки-Мшанець #Старосамбірщина #ремонт дороги #аварійна дорога #Львівщина #ЛОДА #коли відремонтують
Високі оцінки користувачів за Повнота інформації
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,12
43,18
PLN
9,97
10,02
Оголошення
live comments feed...