• Головна
  • На Львівщині протестувальники перекрили основні автодороги: люди проти приєднання до ОТГ, - ФОТО/ВІДЕО
12:06, 1 червня 2020 р.
Надійне джерело

На Львівщині протестувальники перекрили основні автодороги: люди проти приєднання до ОТГ, - ФОТО/ВІДЕО

Фото (ілюстративне) - з відкритого доступу

Фото (ілюстративне) - з відкритого доступу

1 червня близько 11:00 мешканці населених пунктів Львівщини в знак протесту перекрили рух транспорту на дорогах у Винниках, Малехові, Жовкві та Дублянах. 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич. За його словами люди протестують проти затвердженого урядом складу Львівської ОТГ, яка об'єднала загалом 18 міст і сіл. В число цих населених пунктів входять Винники, Малехів, Дубляни та Жовква. 

Як повідомила журналістці 032.ua речниця Патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій, у місті Винники протестувальники перекрили дорогу по вулиці Галицькій. Близько 40 людей ходять по пішохідному переходу з плакатами та в масках. 

У місті Дубляни люди перекрили рух транспорту на 5 км автодороги "Під'їзд до міста Львова". По пішохідному переході невпинно рухаються близько 35 осіб. 

Неподалік районного центру Рава-Руська, в населеному пункті Грибовичі майже 60 людей перекрили дорогу біля готелю "Варшава". Пікетувальники ходять вздовж пішохідного переходу. Рух транспорту перекрито, поліція на місці події. За попередніми даними, акція протесту буде тривати до 12:30. 

У селі Підрясне на автодорозі Львів-Краковець рух транспорту перекрили близько 70 протестувальників. Водії самостійно об'їжджають через село Кожичі і виїжджають в Домажирі на головну дорогу. На місці присутні патрульні та поліція діалогу.

ДОПОВНЕНО. У місті Винники вже завершився пікет. Дорогу також перекрили на атодорозі "Київ - Чоп" в селі Підгірці, Бродівського району. Близько 40 осіб ходять вздовж пішохідного переходу.

Фото протестів на Львівщині. Фото - Ігор Зінкевич

Фото протестів на Львівщині. Фото - Ігор Зінкевич

Нагадаємо, що 27 травня Кабмін на засіданні затвердив з доопрацюванням перспективний план формування територій громад Львівської області. Відповідно до нього, загалом на Львівщині буде 73 ОТГ. 

Львівська ОТГ передбачена у складі Львівської, Винниківської, Дублянської міських рад, Брюховицької, Рудненської селищних рад, а також Грибовицької (Великі Грибовичі, Збиранка, Малі Грибовичі), Грядівської (Гряда, Воля-Гомулецька), Зашківської (Зашків, Завадів, Зарудці), Лисиничівської (Лисиничі, Підбірці), Малехівської та Рясне-Руської (Рясне-Руське, Підрясне) сільських рад.

Окремо уряд дозволив утворити Сокільницьку ОТГ у складі Сокільницької та Годовицько-Басівської сільських рад. Також Оброшинську ОТГ у складі Оброшинської, Ставчанської та Конопницької сільських рад. Село Суховоля увійде у Зимноводівську ОТГ, а село Бірки – в Івано-Франківську.

Читайте також: 1 червня не буде світла на вулицях Львова та Винників: перелік адрес

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пікет #мітинг #ОТГ #Львівська ОТГ. Винники #Жовква #Дубляни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...