• Головна
  • Почати будівництво крематорію у Львові планують наприкінці серпня
14:16, 26 травня 2020 р.
Надійне джерело

Почати будівництво крематорію у Львові планують наприкінці серпня

Фото з сайту "Трибуна"

Фото з сайту "Трибуна"

У Львові триває підготовка до будівництва крематорію. Місць для поховань у місті залишилося приблизно на 1 рік, тож це питання актуальне. Діючим є лише Голосківський цвинтар, на Сихівському та Янівському доступні лише підпоховання до родичів.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради. До Голосківського кладовища приєднають 2 гектари землі, які виділять під крематорій. Будуватимуть за проєктом-переможцем Всеукраїнського архітектурного конкурсу. Оголосити його планують у червні, і вже наприкінці серпня 2020 року сподіваються перейти до фази активного будівництва.

Для крематорія у Львові придбають дві багаторівневі кремаційні печі. Виготовлення самих печей триває 6 місяців. Здійснювати їхню закупівлю планують паралельно з початком будівництва крематорію, щоб вирішити це питання оперативно.

У мерії додали, що в Україні діє 4 крематорії - у Харкові, Києві, Одесі і Дніпрі. У Харкові та Києві кремують 60% померлих людей. Популярністю така процедура захоронення користується в Європі, де діє понад 14000 крематоріїв. Це не шкодить довкіллю. До того ж, кремацію підтримала і Рада Єпископів, яка відбулася у місті.

Читайте також: Кількість хворих на COVID-19 в Україні: дані по областях за 26 травня

За матеріалами Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #крематорій #поховання
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...