• Головна
  • Як розговітися на Великдень, щоб не нашкодити здоров'ю під час пандемії
09:02, 18 квітня 2020 р.
Надійне джерело

Як розговітися на Великдень, щоб не нашкодити здоров'ю під час пандемії

Фото: @gor918

Фото: @gor918

У зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції у світі, багато країн запровадили обмеження, тож цього року українці святкуватимуть Великдень не виходячи з дому. Разом із тим головне християнське свято передбачає і закінчення посту. Аби українці не нашкодили своєму здоров'ю у зв'язку з поширенням міфів навколо COVID-19, медики Центру громадського здоров'я підготували рекомендації як правильно розговітися.

Головний міф пов'язаний з думкою, до алкоголь може захистити від коронавірусу, але лікарі кажуть, що це не допоможе. Навпаки, надмірне вживання алкогольних напоїв під час пандемії може призвести до послаблення імунної системи, а отже - й збільшує ризик захворіти ГРЗ. Одне з ускладнень такої хвороби - гострий респіраторний дистрес-синдром. Окрім того, стан сп'яніння може стати причиною порушення карантину, недотримання правил безпеки, які можуть погіршити ситуацію з поширенням вірусу.

У зоні ризику можуть опинитися і ваші близькі, адже алкоголь збільшує частоту і тяжкість вчинення домашнього насильства над людьми, які не можуть втекти з дому через самоізоляцію. Тривале перебування вдома також породжує стреси, тривожні стани, панічні напади або депресію, які посилюються під час вживання алкоголю - це може призвести до летальних наслідків.

Лікарі наголошують: безпечної дози алкоголю не існує, зате доведено, що ризик зашкодити здоров'ю збільшується із кожною спожитою його краплею. Не слід накопичувати алкоголь вдома, не залучати до розпивання таких напоїв дітей і не напиватися у них на очах.

Для збереження здоров'я та підтримки імунітету рекомендують споживати здорову їжу: свіжі та необроблені продукти, не зловживати перевареними продуктами, які втрачають таким чином вітаміни,  старайтесь споживати продукти з малим або відсутнім вмістом солі та цукру; пийте достатньо води, замініть тваринні жири на рослинні олії, зменшіть споживання червоного м'яса, замініть його на м'ясо птиці або рибу. Найкраще споживати запечене м'ясо з малим вмістом солі й приправ з вмістом натрію (соєвий соус, рибний соус, майонез), замініть їх на лимонний сік.

Читайте також: Як львів'яни святкуватимуть Великдень 2020: результати опитування

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #культура #здоров'я #медицина #харчування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...