• Головна
  • У Львові відслідковують рух кожного трамвая і тролейбуса
16:02, 12 лютого 2013 р.

У Львові відслідковують рух кожного трамвая і тролейбуса

Львівський електротранспорт моніторять за допомогою навігації. За інформацією ЛКП «Львівелектротранс», пристрої навігації встановлено на 139 одиницях електротранспорту – 62 тролейбусах та 77 трамваях.

Перевірив систему сьогодні міський голова у диспетчерському центрі ЛКП «Львівелектротранс».

Ми бачимо в он-лайн режимі на моніторі, де в цю хвилину є кожен конкретний вагон, чи він не випереджає графік. Сьогодні диспетчер чітко розуміє, де знаходиться транспортний засіб

«Ми бачимо в он-лайн режимі на моніторі, де в цю хвилину є кожен конкретний вагон, чи він не випереджає графік. Сьогодні диспетчер чітко розуміє, де знаходиться транспортний засіб», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Рух електротранспорту можна відслідковувати у центральному диспетчерському пункті та вул. Лесі Українки, а також на усіх комп’ютерах, де встановлена відповідна система.

Зараз у диспетчерській службі працює 25 осіб.

«Сьогодні ми побачили, як в реальному часі працює система GPS-навігації, яка встановлена на комунальному підприємстві «Львівелектротранс». Цю систему розробило львівське підприємство «СофтСерв», яке є одним з лідерів ІТ-індустрії в Україні. Витрачені кошти комунального підприємства – орієнтовно 100 тис грн. Перший етап цієї роботи ми вже змогли сьогодні побачити. Ця робота буде продовжуватись. В кінцевому випадку на міському диспетчерському пульті ми повинні бачити рух кожного трамваю, тролейбуса та автобуса», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповів Орест Козак, для кожного працівника служби контролю підприємства також закупили телефони з навігаційними пристроями.

«З допомогою телефону зараз чітко видно на моніторі, чи контролер дійсно працює на маршруті», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«У нас є 24 контролери. Зараз більша частина має такі телефони, хочемо закупити усім. Насправді ціна телефону не велика – як звичайного. З допомогою комп’ютерної програми можемо визначити, де у той чи інший час був працівник», - зазначив Орест Козак, директор ЛКП «Львівелектротранс».

Як додав Орест Козак, у диспетчерському центрі також планують встановити великий екран, аби бачити систему комплексно – і тролейбуси, і трамваї. Наразі диспетчери відстежують роботу електротранспорту на моніторах комп’ютерів.

«Ми будемо бачити схеми руху усіх транспортних засобів. Зараз технічно так облаштовано, що ми бачимо трамваї та тролейбуси на окремих схемах», - розповів Орест Козак. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,92
EUR
42,95
43,02
PLN
9,90
9,98
Оголошення
live comments feed...