• Головна
  • 7 найкращих книг про моду: що прочитати на карантині
13:41, 7 квітня 2020 р.
Надійне джерело

7 найкращих книг про моду: що прочитати на карантині

Карантин - це найкращий час для саморозвитку та сомоосвіти. Тому для тих, хто цікавиться історією моди, створенням трендів та перебігом "фешн" тенденцій журналістка 032.ua підготувала підбірку найпопулярніших англомовних книжок про модну індустрію.

"Inside Vogue" 

Книга "Inside Vogue". Фото - ottawa.bibliocommons.com

Книга "Inside Vogue". Фото - ottawa.bibliocommons.com

Автор книги Олександра Шульман розкриває емоційне "мінне поле" виготовлення 100-річного випуску найвідомішого модного журналу "Vogue". В книзі детально розповдається про організацію зіркового Vogue 100 Gala, який співпрацює з світовими дизайнерами, починаючи від Вікторії Бекхем до Карла Лагерфельда та авторами від Девіда Бейлі до Олександри Чунг. Все під постійною увагою телевізійної документальної групи. Для всіх, хто хоче дізнатися, як насправді виглядає життя редактора модного журналу, або для будь-якої жінки, яка любить свою роботу, це розповідь про рік життя в центрі британської моди та культури.

 "I will drink to that/ Я готова випити за це"

Книга "I will drink to that". Фото - amazon.co.uk

Книга "I will drink to that". Фото - amazon.co.uk

86-річна Бетті Халбрейх - справжній оригінал. Жорстка людина, яка могла вийти прямо з репертуару Стівена Сондгейма, вона провела майже сорок років як легендарний особистий покупець у Бергдорф Гудмен, де вона працює з зірками та звичайними жінками на вулиці. Вона допомогла багатьом знайти свою справжню суть через одяг, відверті поради та власну мудрість. Їй довіряють провідні стилісти Голлівуду. Але особиста трансформація Гальбрейха від цнотливої молодої дівчини до безстрашної правдивої жінки - це найбільше перетворення в її кар’єрі.

"Items: is fashion modern?"

Книга "Items: is fashion modern?". Фото - goodreads.com

Книга "Items: is fashion modern?". Фото - goodreads.com

"Предмети: Мода сучасна?". В книзі представлено 111 предметів одягу та аксесуарів, які мали глибокий вплив на глобальну культуру у ХХ та ХХІ століттях. Каталог супроводжує першу виставку моди в Музеї сучасного мистецтва з 1944 року. Есе куратора Паоли Антонеллі підкреслює унікальний погляд музею на моду та досліджує роль моди у зміні ландшафту дизайну. 111 текстів, які випливають із простеження історії кожного елемента стосовно праці, маркетингу, технології, релігії, політики, естетики та популярної культури. Впорядковані в алфавітному порядку, ці нариси добре проілюстровані архівними образами, фотографіями та документальними кадрами. 

 "Fashion Forecasting" 

книга "Fashion Forecasting". Фото - www.rahvaraamat.ee

книга "Fashion Forecasting". Фото - www.rahvaraamat.ee

Автор - Евелін л Браннон. Це підручник про моду, який за кордоном використовують в багатьох університетах. Призначений для того, щоб пояснити людям, як зробити методи прогнозування модних тенденцій доступними. Повністю оновлений кольоровими ілюстраціями, третє видання містить найновішу інформацію про сучасні практики прогнозування моди, включаючи використання Інтернет - джерел, фото виставок, тижнів моди та регіональних центрів. 

"Manolo Blahnik: The Art of Shoes"

Книга "Manolo Blahnik: The Art of Shoes". Фото - designbook.com.ua.

Книга "Manolo Blahnik: The Art of Shoes". Фото - designbook.com.ua.

Автор - Крістіна Каррільо де Альборнос, передмова - Рафаеля Монео, фотограф:  Карло Драйші. Взуття Маноло Бланіка назвали «магічними тотемами успіху і жіночності» (The Guardian). Завдяки своїй елегантності та виразному модному крою, «Manolos» є одразу захоплюючими та позачасовими, їх дизайн - прекрасне поєднання шику, грайливості та витонченості. Ця книга досліджує творчість та впливи цього сучасного майстра через хроніку любові та натхнення дизайнера. Алфавіт Бланіка дає уявлення про мистецтво та майстерність взуття та включає примхливі роздуми про його стосунки з такими діячами, як Анна Піаджі, Лулу де Ла Фалез та Діана Вріленд. 

 "Fashion Designer A-Z"

Книга "Fashion Designer A-Z". Фото - yakaboo.ua

Книга "Fashion Designer A-Z". Фото - yakaboo.ua

Автор - Валери Стили. Ця книга розповідає про речі дизайнерів, які знаходяться на виставці музею FIT. В ній проілюстровані екземпляри одягу світових дизайнерів, починаючи від Azzedine Alaïa, Cristóbal Balenciaga та Coco Chanel до Alexander McQueen, Yves Saint Laurent та Vivienne Westwood.Нове видання містить фотографії понад 500 предметів одягу, вибраних з постійної колекції музею.  

 "Chanel Catwalk"

Книга "Chanel catwalk". Фото - museumlifestyle.com

Книга "Chanel catwalk". Фото - museumlifestyle.com

Автор - Аделія Сабатіні. В книзі зібрані всі покази модного дому "Шанель" під керівництвом Карла Лагерфельда, починаючи від 1983 року і закінчуючи останнім показом 2019 року, який відбувся після смерті легендарного наставника. 

Читайте також: 10 геніальних комедій, які переживуть навіть апокаліпсис

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Книги #мода #англійська #карантин #самоосвіта
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,88
EUR
42,81
42,81
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...