• Головна
  • У Львівській обласній інфекційній лікарні перебуває 8 людей з підозрою на коронавірус
16:12, 16 березня 2020 р.
Надійне джерело

У Львівській обласній інфекційній лікарні перебуває 8 людей з підозрою на коронавірус

Станом на 16 березня у Львівській обласній клінічній лікарні перебуває восьмеро пацієнтів, у яких діагностували гострі респіраторні захворювання та у яких підозрюють коронавірус. Усіх їх доставила у медзаклад карета "швидкої", громадян помістили у боксовані палати.

Як повідомив  в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько під час брифінгу, пацієнтам провели тести на коронавірус, які скерували до Києва в лабораторний центр. За дві доби мають надійти результати.

Усі медичні заклади Львівської області перевели у режим карантину та припинили планову госпіталізацію пацієнтів. Вся консультативна робота, обстеження, платні послуги припинені.

"Ми просимо також мешканців області не відвідувати медичних установ без потреби. Усіх, в кого спостерігаються легкі катаральні явища, невисока температура та задовільний загальний стан, закликаємо тримати зв'язок зі своїм сімейним лікарем по телефону", - наголосив Васько.

Бригади швидкої допомоги працюють у посиленому режимі, до їх функціонування залучені додаткові сили та ресурси. Проте потрібно розуміти, що кількість викликів зросла удвічі.

Окрім того, згідно з розпорядженням Львівської обласної ради від 12 березня, передбачається максимальне дотримання карантинного режиму і віддалений доступ працівників апарату облради до робочого місця. Передбачається також, що комунальні заклади й підприємства Львівщини на час карантину призупинять будівельні роботи внутрішнього характеру у закладах соцзахисту, медустановах, закладах освіти до 6 квітня 2020 року.

Обмежили і поїздки між містами області, перевізників проситимуть зменшити кількість одиниць транспорту на маршрутах. Призупинили діяльність всі розважальні та культурні заклади тощо. Працюватимуть лише продуктові магазини і аптеки.

У медичних закладах Львівської області є 80 апаратів штучної вентиляції легень, триває закупівля на 20 апаратів і планують оголосити закупівлі ще на кілька десятків. Бригади екстреної медичної допомоги будуть забирати усіх пацієнтів, які потребують госпіталізації. Перш за все будуть обслуговувати пацієнтів, які перебувають у невідкладних станах. До такого переліку входять інсульт, інфаркт, пологи, травми та політравми, а також особи з підозрою на коронавірус. По Львівщині функціонує в середньому 65 карет бригад швидкої допомоги.

"Інфекційна лікарня до кінця дня буде звільнена від всіх інших пацієнтів та переведена в монопрофільний стаціонар для лікування пацієнтів з коронавірусом. Учора на засіданні комісії ТЕБ і НС визначили перелік закладів охорони здоров’я для лікування пацієнтів з коронавірусом, зокрема базу для обсервації, госпітальні бази І та ІІ лінію, а також резервні госпітальні бази", - акцентував Андрій Васько.

Джерело: ЛОДА

Читайте також: Карантин у Львові: які заклади працюватимуть, а які припинять роботу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,38
39,43
EUR
42,85
42,93
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...