• Головна
  • Карантин через коронавірус: як захищатимуть українців від поширення COVID-19
15:06, 11 березня 2020 р.
Надійне джерело

Карантин через коронавірус: як захищатимуть українців від поширення COVID-19

11 березня в Кабінеті Міністрів затвердили заходи для захисту українців від загрози епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19.

Як повідомили на Урядовому порталі, з бюджету виділять 100 мільйонів гривень на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву.

Крім цього, до 1 червня буде заборонено експортувати товари протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Масові заходи, у яких запланована участь 200 і більше людей, наразі обмежать, винятком є лише заходи державної необхідності та спортивні заходи з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

На три тижні у навчальних закладах України планують ввести карантин. Попередньо, триватиме загальнонаціональний карантин з 12 березня до 3 квітня 2020 року.

Також в Україні закуплять інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорту Бориспіль, тимчасово закриють авіасполучення з деякими країнами. Велику частину кордонів також закриють для перетину - з 219 працюватиме лише 49, усі вони будуть обладнані місцями для карантину.

Нагадаємо, у Львові створити чат-бота, який відповідає на поширені запитання про коронавірус. Тематичний канал у телеграмі створили й представники Міністерства охорони здоров'я України, під назвою "Коронавірус_інфо".

Станом на нині за весь період "коронавірусної лихоманки" в Україні зафіксували лише 1 лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19. Усього в Центрі громадського здоров'я України отримали 43 підозри на коронавірус, з яких 41 зразок не був підтверджений, ще один перебуває на стадії дослідження. Загалом у світі захворіли на цю недугу 119 132 людини, з яких більше половини (55,2%), тобто 65 776 осіб уже виздоровіли. Більше третини (38 176) випадків зафіксовані за межами Китаю - у 108 країнах/регіонах.

Джерело: Урядовий портал

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #коронавірус
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...