• Головна
  • Хто кого: Інспектори ДАБК подали до суду на бізнесмена Веремеєнко через будівництво ресторану на площі Двірцевій
16:05, 24 лютого 2020 р.
Надійне джерело

Хто кого: Інспектори ДАБК подали до суду на бізнесмена Веремеєнко через будівництво ресторану на площі Двірцевій

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Львові повторно вимагає через суд від бізнес-партнера екс-нардепа від ВО «Свобода» Ігоря Кривецького − Олександра Веремеєнка усунути порушення, пов'язані з будівництвом ресторану на площі Двірцевій.

Як повідомив ресурс "Наші гроші. Львів", раніше ДАБІ уже висувало приписи щодо усунення порушень, але забудовник через суд поновив свої права.

Містобудівні умови Олександр Веремеєнко отримав у травні 2018 року. А право власності на будівлю ще в 2014 році.

Інспекція ДАБК ще на початку лютого цього року виявила низку порушень при будівництві цього об’єкту. Зокрема, вони виявили, що фасади вже зведеного фудкорту не відповідають попередньо затвердженому проекту. До того ж, паспорт опорядження фасаду не був погогоджений з управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради.

Також, під час будівництва не було передбачено необхідної кількості місць для паркування, немає угоди з «Львівводоканалом» про приєднання майбутнього ресторану до водопостачання та водовідведення, а термін оренди ділянки, на якій ведеться будівництво, закінчився ще 23 жовтня 2019 року.

Після перевірки інспектори ДАБК повідомили про закінчення будівельних робіт та оштрафували Олександра Веремеєнка на 850 грн. А компанію , як проектувала будівництво - ТОВ «Шеремета Архітект Груп» на 189 тис. грн. Також підрядник ПП «Пегас-Україна» тримав 94,6 тис. грн штрафу.

Ще претензії інспектори мали до експертизи цього проєкту – ТОВ «Глобал Промпостач». Оскільки компанія не зазначила у ній вищезгадані порушення, а сам проєкт будівництва затвердив Олександр Веремеєнко.

Після наданих інспекцією приписів замовник мав би усунути всі містобудівні порушення, однак вже за декілька днів зупинив дію всіх своїх зобов’язань через суд. Одним з основних аргументів Олександра Веремеєнка в суді щодо необхідності скасування дію приписів інспекції було те, що «перевірка була проведена за відсутності замовника чи належного представника такого».

Нагадаємо, що внаслідок негоди на Львівщині на траси попадали дерева.

Джерело інформації - «Наші Гроші Львів»

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Забудова #фудкорт #ресторан
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,57
39,70
EUR
42,53
42,65
PLN
9,80
9,86
Оголошення
live comments feed...