• Головна
  • На Львівщину повертається Кобзар
12:14, 1 лютого 2013 р.

На Львівщину повертається Кобзар

На Львівщину повернуть вкрадений пам'ятник Шевченку. Скандал з майже детективною історією спалахнув навколо бронзової фігури Кобзаря рік тому.

Виявилося, що скульптуру поета, урочисто відкриту в серпні 2011 року у Новодністровську на Буковині, поцупили з села Сопошин Жовківського району Львівської області. Місцевий підприємець Ігор Білан вивіз монумент з двору колишнього колгоспу, землі якого він узяв в оренду.

Як пояснював Білан в міліції, пам'ятник багато років стояв там безхазяйним, а він вирішив його відреставрувати. Білан відмив фігуру поета, пофарбував у бронзу і подарував своєму зятеві Руслану Панчишину, мерові Новодністровська (точніше, за документами продав за 300 грн), який поставив її в містечку до 20-річчя незалежності, пише "Сегодня".

Жителі Сопошина зажадали свого Шевченка назад і не погоджувалися на пропозицію Білана поставити за його рахунок іншу фігуру поета. Тепер влада Новодністровська офіційно пообіцяла віддати пам'ятник сопошинцям, а самі будуть ставити нову фігуру поета.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...