• Головна
  • Приземлення літака з евакуйованими з Китаю українцями у Львові: що відомо станом на зараз, - ДОПОВНЕНО
10:02, 20 лютого 2020 р.
1
Надійне джерело

Приземлення літака з евакуйованими з Китаю українцями у Львові: що відомо станом на зараз, - ДОПОВНЕНО

18 лютого міський голова Львова Андрій Садовий привселюдно заявив, що інформації щодо приземлення літака з евакуйованими людьми із Китаю в зв’язку з епідемією коронавірусу він не отримував. 

Як повідомили в пресслужбі ЛМР мер Львова Андрій Садовий наголосив на тому, що евакуація українців через коронавірус це виключно компетенція держави, Міністерства охорони здоров'я та Ради нацбезпеки й оборони.

"Ми, станом на сьогодні, не отримували жодної офіційної інформації щодо аеропорту, де буде приземлятись літак, і місця, де ці люди будуть перебувати. Якщо я отримаю більше інформації, вона одразу буде відома громадськості", — зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Раніше, 17 лютого ввечері на своїй сторінці у Facebook колишній голова ЛОДА Олег Синютка написав в пості, що цього тижня на Львівщині очікується прибуття літака з евакуйованими людьми з Китаю. За його словами про це йому повідомили в Міністерствах охорони здоров‘я та інфраструктури.

Синютка, допис у ФБ

Синютка, допис у ФБ

На сайті avianews.com виклали розклад рейсу літака з Ухані, який підтверджує, що кінцевою точкою повернення українців з Китаю стане Львів, з проміжною посадкою в Алмати.

Розклад рейсів

Розклад рейсів

Як розповів у програмі "Свобода Слова" міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на борту літака будуть знаходитися не тільки громадяни України, а й Росії, Білорусії, Нідерландів, Аргентини та інших країн. Також перед посадкою на борт в усіх пасажирів перевірять температуру тіла. Якщо ж вона становитими більше 37,2 градусів, летіти людині не дозволять.

«Літак піддасться спеціальній дезінфекційнії процедурі. Всі відходи, фільтри, серветки, залишки їжі будуть зібрані в спеціальні ємності і спалені», - додав міністр.

Козицький

Станом на зараз, теперішній голова Львівської ОДА Максим Козицький наголосив на своїй сторінці у Facebook: питання розміщення українців, що прибудуть з Китаю, у Львові чи області не розглядається.

В пресслужбі Департаменту охорони здоров'я ЛОДА з'явився затверджений алгоритм дій евакуації українців з китайського міста Ухань. Згідно з поданою інформацією, на борт літака зможуть потрапити тільки ті українці, які не мають симптомів захворювання та пройдуть в аеропорту медичний контроль. Загалом людей, які потребують обсервації буде близько ста: 65 евакуйованих осіб, 18 членів екіпажу літака, 3 медики, 4 працівники ДСНС та по 2 працівники Державної митної служби України та Державної прикордонної служби України. Також на сайті зазначили, що після приземлення літак одразу буде направлений на санітарну стоянку.

Нагадаємо, що епідеміологиня розповіла яка ситуація з коронавірусом на Львівщині.

Фото на головній - www.avianews.com 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #Китай #евакуація #літак #українці #хворі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
FSB
18 лютого 2020 р., 16:03
Для чого Львів потрібно відразу в Чорнобиль там до Росії і Білорусії ближче вони підера....не приймають літаків із Китаю
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...