• Головна
  • Платні послуги ДАІ вдвічі скоротять
17:02, 27 січня 2013 р.

Платні послуги ДАІ вдвічі скоротять

Згідно з поданим на розгляд Уряду проектом постанови буде спрощено або здешевлено низку процедур: перереєстрацію транспортного засобу, скасовано 25-відсоткову націнку на спеціальну продукцію, вдвічі скорочено кількість платних послуг, що надаються підрозділами ДАІ, а вартість частини з них зменшено, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ. 

Начальник Департаменту Державтоінспекції МВС України Валерій Лозовий розповів, що в минулому році всі заходи ДАІ були спрямовані насамперед на спрощення реєстраційно-екзаменаційних операцій, підвищення ефективності та якості обслуговування громадян, зменшення вартості послуг, які надаються підрозділами ДАІ. 

Нині громадяни вже можуть отримати постійне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу без попередньої видачі тимчасових реєстраційних талонів; здійснити реєстраційні операції із автомототранспортом незалежно від місця реєстрації (проживання) власника та регіону реєстрації транспортного засобу; процедуру прямої перереєстрації транспортного засобу з одного власника на іншого. Крім того, можливе збереження номерного знаку за транспортним засобом та його власником у межах одного регіону, а також врегульовано питання державної реєстрації самостійно складених транспортних засобів. 

Валерій Лозовий наголосив на тому, що з минулого року вже організовано роботу 269 реєстраційно-екзаменаційних підрозділів ДАІ з надання послуг населенню за принципом «Єдиного вікна», які в межах регіону здійснюють реєстрацію (перереєстрацію), зняття з обліку транспортних засобів, видачу та обмін посвідчень водія громадянам незалежно від реєстрації їх місця проживання чи перебування. 

Керівник Державтоінспекції України також нагадав, що з квітня минулого року працівникам ВРЕР заборонено відмовляти громадянам у проведенні державної реєстрації чи перереєстрації, знятті з обліку транспортного засобу у разі, коли їх власники мають заборгованість зі сплати штрафних санкцій за порушення у сфері безпеки дорожнього руху. Водночас він підкреслив, що 25-відсоткову націнку на спеціальну продукцію – скасовано, вдвічі скорочено кількість платних послуг, що надаються підрозділами ДАІ, а також зменшено розміри їх оплати. 

Невдовзі стане можливим оформлення довідок-рахунків на транспортні засоби при їх перереєстрації без зняття з обліку, а також продаж транспортних засобів, отриманих у спадщину, без їх попередньої перереєстрації на спадкоємця. Саме про це йдеться у проекті постанови, який вже подано на розгляд Кабінету Міністрів України. 

Поряд з цим триває переоснащення й забезпечення підрозділів ДАІ сучасними приладами фіксації порушень правил дорожнього руху з функціями фото- відеозйомки. На автошляхах держави відновлено роботу 95 стаціонарних постів ДПС ДАІ. Їхне основні завдання – надання допомоги учасникам дорожнього руху, захист їх прав та законних інтересів, а також виявлення і припинення правопорушень. В минулому році ці об’єкти були обладнані системами «Відео-контроль-Рубіж», які в автоматичному режимі здійснюють відеофіксацію транспорту з розпізнаванням номерних знаків та перевірку їх за розшуковим реєстром. 

У поточному ж році в діяльність ДАІ впроваджуються автоматичні комплекси «Гарпун». Цей прилад фіксує перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів, передає інформацію на віддалені стаціонарні пости ДПС або мобільним нарядам ДАІ, працівники яких вживають відповідних заходів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,38
EUR
42,75
42,90
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...