• Головна
  • У Львові презентують проєкт про табір примусових робіт "Янівська"
13:13, 22 січня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові презентують проєкт про табір примусових робіт "Янівська"

27 січня - це Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. У цей день о 14:00, у музеї "Територія Терору", що на пр. Чорновола, 45г у Львові, презентують каталог і відео про виставку “Табір примусових робіт “Янівська” – індустрія терору”.

Як повідомили 032.ua в установі, захід відбуватиметься у бараці №2 Меморіального музею, за підтримки Канадського благодійного фонду “Українсько-єврейська зустріч”.

Каталог та відео створила команда Музею “Територія Терору” після кількарічного дослідження історії табору “Янівська”, який діяв у Львові упродовж 1941-1944 років. Попри свою назву, він був не лише місцем примусового утримання та трудової експлуатації в’язнів, а й масових убивств та депортацій до нацистських таборів смерті.

Ідея проєкту полягає у тому, щоб задокументувати виставку у формі сучасного медійного продукту та ознайомити з унікальними джерелами – архівними світлинами, предметами, виявленими у 2018 році в “Долині смерті”, спогадами колишніх в’язнів, віднайденими в архівах або задокументованими під час усноісторичного проєкту #непочуті. Напрацювання виставки стануть частиною постійної експозиції у бараці №1. Вхід на подію безкоштовний.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua розповідав, як святкували День Соборності в Україні та як відзначають зараз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,82
EUR
42,75
42,84
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...