• Головна
  • У Львові відбудеться майстер-клас з техніки кінусайга
08:32, 25 січня 2013 р.

У Львові відбудеться майстер-клас з техніки кінусайга

Сьогодні, 25 січня о 16:00 год у приміщенні клубу «Помаранч» (вул. Озаркевича, 6) відбудеться майстер-клас «Печворк на пінопласті». Охочих вчитимуть японській техніці мозаїчної клаптикової аплікації – кінусайга.

Заняття покликане сформувати практичні вміння створювати сувенірні картинки у техніці кінусайга, розвивати вміння дітей добирати кольори, виховувати естетичний смак, працелюбність, акуратність, стимулювати фантазію. Діти ознайомляться із можливістю доступно, цікаво та із користю провести дозвілля, а також здобудуть навички спільної праці в команді.

Діти ознайомляться із технологіями виготовлення виробів, використовуючи найпростіші матеріали, такі як пінопласт, клаптики тканини, клей ПВА, ножиці та зубочистки.

«Оригінальна картинка, створена в незвичній техніці та виготовлена своїми руками, стає прикрасою кімнати і об’єктом гордості дитини. Її виготовлення принесе багато радості, а також впевненості у своїх силах, адже як це приємно – створити оригінальний виріб своїми силами для себе чи в подарунок друзям чи батькам», – розповідає Олександра Білецька, директор УДЮМК Залізничного району.

Довідка

Кінусайга – японський жанр, що виник, якщо можна так висловитися, на грунті економії. Це спочатку був спосіб «утилізувати» старі кімоно. «Правдива» кінусайга нагадує одночасно багато рукодільних технік: клаптикове шиття, різьбу по дереву, батик, аплікацію. Мистецтво кінусайга навіть у самій Японії не дуже поширене, адже ексклюзивні картини  створюються виключно вручну та є дуже дорогими.

У європейському варіанті мистецтво кінусайга носить більш прикладний характер. У нас його називають «печворк без голки», тому що використовують не тільки для «мальовничих» картин і барвистих панно, але й для декорування різних предметів ужитку, а також для сувенірних виробів. Ця техніка ще досить молода, але вже має своїх прихильників . В основі технології лежить аплікація. Тут, також як і в кінусайзі, клапті тканини накладаються на плоску або об'ємну поверхню, їх краї заправляються в заздалегідь зроблені прорізи-канавки, а в результаті виходить  малюнок. В цілях декорування роботи в техніці «печворк без голки» прикрашаються тасьмою, шнурами і стрічками.

Для чого використовується печворк без голки? Перш за все, ці роботи служать прикрасою інтер'єру. Такою аплікацією декорують шкатулки, коробочки, обкладинки альбомів, блокнотів та книг. Дуже широке поширення набула ця техніка в області виготовлення сувенірних писанок, ялинкових прикрас, валентинок. А ще печворк без голки використовують для декорування абажурів і навіть меблів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,12
43,18
PLN
9,97
10,02
Оголошення
live comments feed...